Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Πιέρρο, Ελένη Καλογεροπούλου και Δημήτρη Τάκη. Ο κύριος Γεωργιάδης κλήθηκε να σχολιάσει την απαράδεκτη δήλωση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος σχολιάζοντας δημοσίευμα του Βήματος, που ανέφερε ότι ο κύριος Κατρούγκαλος εξελέγη σε μια -άμισθη- θέση στον ΟΗΕ «με την στήριξη της κυβέρνησης», ο Παύλος Πολάκης είπε ότι «όλα εξηγούνται», για να προσθέσει ότι ο κύριος Κατρούγκαλος «έριξε την μαχαιριά στον ΣΥΡΙΖΑ δυο ημέρες πριν τις εκλογές του Μαΐου του 2023», αφήνοντας ξεκάθαρη αιχμή περί της «προδοσίας μετά ανταλλαγμάτων». Σημειώνεται ότι στο ίδιο κάδρο, ο κύριος Πολάκης έβαλε τον κύριο Λιάκο και τον κύριο Χουλιαράκη, δίχως να τους κατονομάζει.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποδόμησε την εν λόγω ανάρτηση, λέγοντας ότι «ο Πολάκης είναι ένα γελοίο υποκείμενο. Προσέξτε, τι λέει ο άνθρωπος αυτός: ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν ένας αργυρώνητος προδότης, ο οποίος για να πάρει αυτή την άμισθη θέση στον ΟΗΕ, πούλησε τις εκλογές επίτηδες εναντίον του Τσίπρα. Και όχι μόνο ο Κατρούγκαλος. Ταυτόχρονα ήταν "αργυρώνητος προδότης" ήταν και ο Λιάκος -αυτός είναι ο διευθυντής επενδύσεων- και ο Χουλιαράκης -αυτός που πήγε στην Τράπεζα της Ελλάδος-. Δηλαδή, η κυβέρνηση του κυρίου Αλέξη Τσίπρα, μόνο προδότες είχε μέσα, δεν είχε κανέναν κανονικό». Είναι παλιό χούι της Αριστεράς να εφευρίσκει προδότες, προκειμένου να αποδώσει τις αποτυχίες της σε εξωγενείς παράγοντες -όπως επί παραδείγματι η διαφθορά που οδήγησε σε «προδοσία»-, παρά στις εγγενείς αδυναμίες της ίδιας της ιδεολογίας, καθώς και των πολιτικών της στελεχών. Αλλά δεν γίνεται την σήμερον ημέρα, να γίνεται η πολιτική με όρους αριστερής ιδεοληψίας των αρχών του περασμένου αιώνα, όπου παντού υπάρχουν οι κατασκευασμένοι προδότες.

Αυτή ήταν και η αιτία έκρηξης του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είπε ότι παρά τα όσα έγραψε το δημοσίευμα του Βήματος, ο Γιώργος Κατρούγκαλος αφενός ουδεμία στήριξη είχε από την κυβέρνηση, καθώς μόνος του κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την συγκεκριμένη θέση στην οποία εξελέγη, ενώ αφετέρου η συγκεκριμένη θέση, είναι άμισθη, συνεπώς το αφήγημα περί της «προδοσίας μεθ' ανταλλαγμάτων» είναι εντελώς έωλο. Συγκεκριμένα, είπε ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος «πήρε μια άμισθη θέση. Είναι αυτός λόγος να βγει ο Πολάκης και να πει ότι ήταν "πιασμένος" από την Νέα Δημοκρατία; Έτσι θα γίνει η πολιτική στην Ελλάδα, Ελένη μου; Μα τι ντροπή είναι αυτή πια; Τι σίχαμα είναι αυτός ο άνθρωπος ρε παιδάκι μου; Τι σιχαμένος; Σιχαμένος, πραγματικά. Σιχαμένος».

Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο Πολάκης είναι ένα γελοίο υποκείμενο, δεν είχα ποτέ αμφιβολία για αυτό, αλλά το σημερινό αυτό, πιστεύω ότι και η κυρία Καλογεροπούλου, που έχουμε ιδεολογική διαφωνία, θα το καταδικάσει μετά βδελυγμίας. Προσέξτε, τι λέει ο άνθρωπος αυτός: ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος -μπορείς να διαφωνείς μαζί του, να θεωρείς ότι δεν ήταν καλός υπουργός Εργασίας, να πεις ότι θέλεις- ήταν ένας αργυρώνητος προδότης, ο οποίος για να πάρει αυτή την άμισθη θέση στον ΟΗΕ, πούλησε τις εκλογές επίτηδες εναντίον του Τσίπρα. Και όχι μόνο ο Κατρούγκαλος. Ταυτόχρονα ήταν "αργυρώνητος προδότης" ήταν και ο Λιάκος -αυτός είναι ο διευθυντής επενδύσεων- και ο Χουλιαράκης -αυτός που πήγε στην Τράπεζα της Ελλάδος-. Δηλαδή, η κυβέρνηση του κυρίου Αλέξη Τσίπρα, μόνο προδότες είχε μέσα, δεν είχε κανέναν κανονικό. Ο Λιάκος ήταν το δεξί χέρι του Τσίπρα, υπουργός Επικρατείας του. Ο Χουλιαράκης ήταν υφυπουργός Οικονομικών του και ο Κατρούγκαλος, υπουργός Εργασίας του. Όλοι αυτοί κατά Πολάκη, που είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δεξί χέρι του Κασσελάκη, είναι "αργυρώνητοι προδότες". Και θέλετε να κάνουμε πολιτική στην Ελλάδα λέγοντας "εσύ είσαι προδότης - όχι εσύ είσαι διεφθαρμένος - όχι, εσύ είσαι περισσότερο προδότης". Και αυτό λέγεται "ΣΥΡΙΖΑ" και "κόμμα". Με συγχωρείτε, κάποια στιγμή πρέπει να μπουν όρια στην πολιτική».

Γιώργος Πιέρρος: «Λέει ότι πήρε τη θέση, με στήριξη της κυβέρνησης όμως, ο κύριος Κατρούγκαλος».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ρε παιδιά, ξαναλέω: καμία στήριξη της κυβέρνησης δεν υπήρξε. Ο κύριος Κατρούγκαλος κατέθεσε μόνος του την υποψηφιότητα και εξελέγη και μπράβο του και συγχαρητήρια».

Ελένη Καλογεροπούλου: «Γιατί το έγραψαν στο δημοσίευμα στο Βήμα. Δεν το είπε ο κύριος Πολάκης έτσι».

Γιώργος Πιέρρος: «Και πήρε μια άμισθη θέση. Είναι αυτός λόγος να βγει ο Πολάκης και να πει ότι ήταν "πιασμένος" από την Νέα Δημοκρατία; Έτσι θα γίνει η πολιτική στην Ελλάδα, Ελένη μου; Μα τι ντροπή είναι αυτή πια; Τι σίχαμα είναι αυτός ο άνθρωπος ρε παιδάκι μου; Τι σιχαμένος; Σιχαμένος, πραγματικά. Σιχαμένος».

Ελένη Καλογεροπούλου: «Διαφωνώ με αυτό που λέει ο κύριος Πολάκης, διαφωνώ όμως και με τους χαρακτηρισμούς».

Γιώργος Πιέρρος: «Κύριε Γεωργιάδη, δεν είναι υπερβολή τώρα, να λέτε ότι είναι σιχαμένος;»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Όταν πάει και λέει ότι ο άλλος "τα έχει πάρει από την Νέα Δημοκρατία" - σιχαμένος, σίχαμα. Έτσι θα γίνει η πολιτική στην Ελλάδα; Δεν ντρέπεται ο Κασσελάκης που τον κρατάει; Δεν φταίει κανένας άλλος, ο Τσίπρας φταίει που δεν τον διέγραψε. Ο Τσίπρας φταίει για όλα. Που του έκανε τέσσερα χρόνια όσα του έκανε και τον κράτησε στη θέση του. Και είναι τώρα και κάνει αυτά τα αίσχη, συνεχίζει».

Η επίμαχη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη