Έντονη διαμάχη είχε νωρίτερα στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο. Αφορμή για την διαμάχη, ήταν η επίθεση του Κυριάκου Βελόπουλου προς την Νέα Δημοκρατία και τον Άδωνι Γεωργιάδη προσωπικά, για τον οποίον επικαλέστηκε παλαιότερες δηλώσεις του που ως βουλευτής -τότε- του ΛΑ.Ο.Σ., έκανε κριτική στην Νέα Δημοκρατία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης πήρε τον λόγο επί προσωπικού την ώρα που αποχωρούσε από την αίθουσα ο Κυριάκος Βελόπουλος και του φώναξε να μην φύγει για να... του «τα ψάλλει ένα χεράκι».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κυριάκος Βελόπουλος προσχώρησαν μαζί στην Νέα Δημοκρατία από το ΛΑ.Ο.Σ., το 2012. Ως εκ τούτου, ήταν σε θέση να γνωρίζει όλο το παρασκήνιο αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «δεν είσαι στη Νέα Δημοκρατία, γιατί ο Αντώνης Σαμαράς σε έκοψε από το ψηφοδέλτιο, όταν ήταν να πας στο Κάραβελ», για να προσθέσει στην συνέχεια ότι «παρακαλούσες και σε κόψανε». Ίσως τελικά να μην είναι και η καλύτερη ιδέα, το να κάνεις προσωπική επίθεση εναντίον κάποιου, ο οποίος σε γνωρίζει καλύτερα απ' όσο θα ήθελες. 

Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή

«Μη φύγεις! Αγαπητέ Κυριάκο Βελόπουλε, αφού ήθελες να το κάνεις προσωπικό, εγώ γενικά τα προσωπικά τα αφήνω στην πολιτική, αλλά στα προσωπικά, να είσαι έτοιμος να ακούσεις τα προσωπικά. Άμα αρχίσω να αναφέρω τις δηλώσεις σου κατά της Νέας Δημοκρατίας, πριν το 2014, θα βρω χίλιες. Ποιος ξέρει καλύτερα από εμένα, πόσο παρακαλούσες τον Αντώνη Σαμαρά, να κατέβεις Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, το 2014, περισσότερο από εμένα; Άρα να ξέρει ο ελληνικός λαός και όσοι πάνε να σε ψηφίσουν, ότι δεν είσαι στη Νέα Δημοκρατία, γιατί ο Αντώνης Σαμαράς σε έκοψε από το ψηφοδέλτιο, όταν ήταν να πας στο Κάραβελ. Άρα λοιπόν, όλο το σόου που έκανες προηγουμένως -που είναι εντελώς προσωπικό- είναι μόνο και μόνο για να κοροϊδέψεις τον κόσμο. Εγώ όμως, αγαπητέ Κυριάκο, σε ξέρω πάρα πολύ καλά. Άρα εμένα, δεν μπορείς να με κοροϊδέψεις. Αμφιβάλω δε, αν είχες και φίλο στο τρένο. Κι αυτό μάλλον ψέμα είναι. Άρα λοιπόν, αγαπητέ κύριε Βελόπουλε, σε εμένα θα μιλάς με σεβασμό γιατί εγώ σε ξέρω καλά. Μπορεί οι ψηφοφόροι σου να μην σε ξέρουν, αλλά εγώ σε ξέρω. Άρα όταν με βλέπεις, θα είσαι προσεκτικός. Παρακαλούσες και σε κόψανε και σου 'κατσε να γίνεις τώρα αρχηγός».

Δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο