Κατά τη συνεδρίαση στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, αναφορικά με όσα είχε επικαλεστεί νωρίτερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εγκαλώντας τη με τη φράση «Και κάνει σε εμάς μαθήματα δημοκρατίας; Ποια; Οι καρδούλες…»

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο υπουργός Υγείας απευθύνθηκε στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας σε έντονο ύφος, σχολιάζοντας όσα επικριτικά είχε πει νωρίτερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τις ευθύνες της κυβέρνησης στην αύξηση των γυναικοκτονιών, θέμα που αναδείχθηκε μετά τη δολοφονία της νεαρής γυναίκας έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων.

«Μπήκατε στη Βουλή κοροϊδεύοντας τον κόσμο με κάτι καρδούλες και δήθεν εισάγοντας τη νέα Ζωή Κωνσταντοπούλου, που δεν ήταν ίδια με την παλιά. Εγώ έλεγα σε όλα τα πάνελ μην την πιστεύετε. Δεν αλλάζει ο άνθρωπος. Αυτή ήταν και είναι, η ίδια τοξική, κακιά γυναίκα. Και ήρθατε εδώ, γίνατε αυτό που ήσασταν πάντοτε και κυρίως τι; Υποκριτής. Εσείς, κυρία Κωνσταντοπούλου, είστε υπερασπίστρια των θυμάτων; Ενώ εμείς είμαστε οι υπερασπιστές των θυτών; Εσείς η κ. Κωνσταντοπούλου, η ίδια;», είπε ο υπουργός Υγείας και ανέγνωσε παλαιότερο δημοσίευμα: «Τέσσερις τουρίστριες που σύρονται εδώ και επτά χρόνια στα ελληνικά δικαστήρια, επειδή έπεσαν θύματα βιασμού το καλοκαίρι του 2005 στην Ελλάδα, επειδή ενδιαφέρεστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στη θέση του κατηγορουμένου βρίσκεται ο ίδιος άνδρας. Η επτάχρονη Οδύσσειά τους στα ελληνικά δικαστήρια δεν είναι αποτέλεσμα των συνήθων αναβολών. Η καθυστέρηση οφείλεται, ως επί το πλείστον, στα αλλεπάλληλα δικονομικά εμπόδια που ορθώνει η συνήγορος υπεράσπισης του βιαστή και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου». Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στη θητεία της κ. Κωνσταντοπούλου σε προηγούμενη κοινοβουλευτική της θητεία, «όταν έλεγε ότι δεν πρέπει να ξεκινήσει η συνεδρίαση, αν δεν έρθουν από τη φυλακή οι φυλακισθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής».

Μία απλή βουλευτής είστε

«Και κάνει σε εμάς μαθήματα δημοκρατίας; Ποια; Οι καρδούλες...», είπε ο κ. Γεωργιάδης σχηματίζοντας με τα δύο του χέρια την καρδιά που ταυτίστηκε με την προεκλογική παρουσία της κ. Κωνσταντοπούλου. «Σας παρακαλώ πολύ, κυρία μου! Μάλλον έχετε μπερδευτεί. Τρία τα εκατό πήρατε! Τρία τα εκατό, με καρδούλες!», είπε ο υπουργός Υγείας και κάλεσε την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να προσέχει τα λόγια της, γιατί «ένας υποκριτής είναι, ούτε τη νοιάζουν τα Τέμπη, ούτε τα θύματα. Όλα τα άλλα είναι στυγνή υποκρισία μιας υποκρίτριας».

«Και αν εμείς εμποδίζουμε το έργο της Δικαιοσύνης, όπως λέτε, πηγαίνετε στις τέσσερις που βίασε ο πελάτης σας, και τον υπερασπιζόσασταν μια δεκαετία! Να πείτε ποιος υπερασπίζεται πράγματι τις κακοποιημένες γυναίκες και ποιος τα θύματα, κυρία Κωνσταντοπούλου! Γνωριζόμαστε ποιοι είμαστε και ποια είστε! Δεν έχετε γίνει ούτε πάπας της Ρώμης ούτε και πρύτανης. Μια απλή βουλευτής είστε», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πεισματική άρνησή της να κάνει τη γυναικοκτονία αυτοτελές αδίκημα και αναφορικά με το δημοσίευμα απάντησε: «Φτάσατε να πείτε ότι φταίει που είμαι συνήγορος υπεράσπισης και κάπου το 2005 υπερασπίστηκα έναν άνθρωπο που κατηγορείτο. Και φτάσατε εδώ, από το βήμα της Βουλής, να αναπαράγετε ένα δημοσίευμα που έχει διαψευστεί απολύτως από το συνήγορο της κοπέλας που επικαλεστήκατε. Επικαλεστήκατε μια γυναίκα, της οποίας ο συνήγορος διέψευσε αυτά τα ψέματα». Μάλιστα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι το δημοσίευμα αυτό φέρει την υπογραφή του κ. Σταύρου Θεοδωράκη και ότι στόχευση ήταν να απαξιωθεί η δουλειά που έκανε εκείνη την περίοδο για τη λίστα Λαγκάρντ. Ανέφερε δε ότι σε εκείνη την κοινοβουλευτική επιτροπή που είχε συγκροτηθεί, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρέμεινε αντιπρόεδρος της επιτροπής, ενώ είχε σαφή σύγκρουση συμφερόντων, διότι μεταξύ των προσώπων που συνδέονταν με τη λίστα Λαγκάρντ και με ράβδους χρυσού ήταν η σύζυγός του.

Είπατε πολλά. Όμως για το αν υπερασπιστήκατε έναν βιαστή δεν είπατε τίποτα

«Κυρία Κωνσταντοπούλου, είπατε πολλά. Όμως για το αν υπερασπιστήκατε έναν βιαστή δεν είπατε τίποτα», σχολίασε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Κάποιος που υπερασπίζεται με τόσο πάθος έναν βιαστή, δεν είναι καλός άνθρωπος».