«Παλιά μου τέχνη κόσκινο» στον ΣΥΡΙΖΑ τα συντροφικά μαχαιρώματα και δη σε πρώην συντρόφους, οι οποίοι παθαίνουν πού και πού μια κρίση αλήθειας. Ο λόγος για τον καταστροφέα των συνταξιούχων Γιώργο Κατρούγκαλο, πρώην σύντροφο των συντρόφων της Κουμουνδούρου, ο οποίος ευρισκόμενος εν κρίσει αληθείας προεκλογικά το 2023 μας έδωσε την εικόνα της μελλοντικής έξτρα... σφαγής των ελεύθερων επαγγελματιών, εφόσον ξανάβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά δεν μας είπε κάτι καινούργιο τότε, όλοι το ξέραμε. Το μόνο που έκανε ήταν να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι είχαμε στο μυαλό μας.

Πάμε όμως ξανά στο σήμερα, όπου ο Γιώργος Κατρούγκαλος εκλέχθηκε στη θέση του Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα για μια Δημοκρατική και Δίκαιη Διεθνή Τάξη για τα επόμενα τρία χρόνια στον ΟΗΕ, βάζοντας υποψηφιότητα φυσικά ως πρώην υπουργός Εξωτερικών (όπου παρότι δεν είχε κάποια ιδιαίτερη συνεισφορά στην πατρίδα, ήταν σίγουρα καλύτερος από ό,τι στο υπουργείο Εργασίας).

Προπαγανδιστές

Φυσικά τα συριζαϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης είχαν άλλη εντύπωση ή, τουλάχιστον, βρήκαν άλλον ένα λόγο για να χτυπήσουν την κυβέρνηση, λέγοντας πως η εκλογή Κατρούγκαλου στον ΟΗΕ αποδεικνύει (στο δικό τους το μυαλό) ότι είχε αλισβερίσι με την κυβέρνηση και ότι επίτηδες μίλησε προεκλογικά για έξτρα «χαράτσι» του ΣΥΡΙΖΑ στους ελεύθερους επαγγελματίες με απώτερο σκοπό να χάσει το κόμμα της Κουμουνδούρου τις εθνικές εκλογές.

Βλέπουμε εδώ μια τεράστια προσπάθεια της γνωστής... υπόγας να αποδείξει ότι οι «ψεκασμένοι» δεν έχουν ιδεολογική ταυτότητα και μπορούν να προέρχονται από κάθε μπάντα, όπως ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος ανέφερε βαθυστόχαστα ότι με την εκλογή Κατρούγκαλου «όλα εξηγούνται».

Τι ακριβώς εξηγείται; Οτι, δηλαδή, το 2023 η Νέα Δημοκρατία χρειαζόταν τη βοήθεια του Κατρούγκαλου ή του κάθε Κατρούγκαλου για να κερδίσει τον Τσίπρα; Οτι, δηλαδή, ο Τσίπρας ήταν καβάλα στ’ άλογο και τον χτύπησε ο Κατρούγκαλος και ηττήθηκε; Ο Κατρούγκαλος, Παυλή, δεν είπε τίποτα παραπάνω από όσα ήδη γνωρίζαμε. Απλώς τα επιβεβαίωσε σε ένα πάνελ που τον στρίμωξε για τα καλά ο Αδωνις Γεωργιάδης. Και για να μη μείνει χωρίς αναφορά. Το «έριξε», Παυλίτο, γράφεται με ένα «ρ».