Αμετανόητος δηλώνει ο γνωστός Πολάκης (σ.σ.: η είδηση θα ήταν να ζητούσε συγγνώμη) για τις συκοφαντίες που εκτόξευσε σε βάρος του μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου. Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην Κυριακάτικη Αυγή (14/4/2024) ο βουλευτής Χανίων και στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, δεν παίρνει τίποτα πίσω από τις άθλιες κατηγορίες που εκστόμισε κατά του Γ. Κατρούγκαλου.

Ακολουθεί η ερώτηση και η απάντηση Πολάκη:

- Υιοθετήσατε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κυβερνητική στήριξη στον Γιώργο Κατρούγκαλο ως προς την τοποθέτησή του στον ΟΗΕ. Ο ίδιος τα διέψευσε. Έχετε να σχολιάσετε κάτι;

- Δεν έχω να κάνω κάποιο επιπλέον σχόλιο και δεν αλλάζω λέξη από την ανάρτηση που έκανα.

Η επίμαχη ανάρτηση

«Όλα εξηγούνται…. Αλλά δεν ήταν ο μόνος, ξέρω κι έναν άλλον που πήγε διευθυντής επενδύσεων στην Εurobank και έναν που πήγε στην Τράπεζα της Ελλάδας. Αυτός εδώ όμως, έριξε τη μαχαιριά δυο μέρες πριν τις εκλογές του Μαΐου», έγραψε στο πρώην Twitter o Πολάκης, μόλις έγινε γνωστό ότι επιλέχθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, για τη θέση του ανεξάρτητου ειδικού εμπειρογνώμονα.

Σκληρή απάντηση Κατρούγκαλου

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τοποθετήθηκε για τη βαριά κατηγορία που εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης προς το πρόσωπό του, ότι δήθεν είναι «αργυρώνητος», μετά την εκλογή του στη θέση του «Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα για μια Δημοκρατική και Δίκαιη διεθνή Τάξη» για τα επόμενα τρία χρόνια στον ΟΗΕ.

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Action 24 είπε για την κατηγορία από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπό του ότι «επιβεβαιώνει μια τοξικότητα και χυδαιότητα που δεν έπρεπε να υπάρχει». «Δεν αμφισβήτησα ότι όλα ξεκίνησαν από tweet του Πολάκη» είπε προσθέτοντας ότι «δεν περιμένω από τον κ. Πολάκη κάποια συγγνώμη».

«Εγώ κρατάω ότι τα επώνυμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθέτησαν και δεν αναπαρήγαγαν την κατηγορία αυτή. Ο μόνος πολιτικός που επανέλαβε την κατηγορία Πολάκη ήταν ο Βελόπουλος και δεν θεωρώ ότι με αφορά αυτή η υπόθεση» κατέληξε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.