Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως ανάμεσα στους εκατοντάδες φίλους του Παύλου Πολάκη στο Facebook υπάρχουν και κάποιοι που δεν συμπεριφέρονται ως οπαδοί. Διαθέτουν ορθή σκέψη και, όταν πρέπει, τον επαναφέρουν στην τάξη με σοβαρά επιχειρήματα και το κάνουν χωρίς περιστροφές. Αρνούμενοι να συμφωνήσουν μαζί του, πατώντας like ή στέλνοντας καρδούλες στις αρλούμπες που πολλές φορές αραδιάζει για να ντο πάρει το φαν κλαμπ του.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του νεαρού πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα της Αθήνας Νίκου Γκιέργκου, με καταγωγή από την Ήπειρο, ο οποίος αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει στον Π. Πολάκη για την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του Φρέντη Μπελέρη.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», του έγραψε: «Υιοθετείς για τον Μπελέρη το αφήγημα του αλβανικού καθεστώτος για τη σύλληψή του, όταν σύσσωμη η αλβανική αντιπολίτευση (ανάμεσά της και η ριζοσπαστική Αριστερά της Αλβανίας) , καθώς και πολλές προσωπικότητες της Αλβανίας καταδικάζουν τη δίωξή του. Οσον αφορά τον χρηματισμό που επικαλείσαι από τους δύο μάρτυρες κατηγορίας, ο ένας είναι συνεργάτης της αλβανικής ασφάλειας και ο άλλος δεν παρουσιάστηκε ποτέ στο δικαστήριο να καταθέσει . Ο Μπελέρης με τον θεσμικό του ρόλο ως πρόεδρος του παραρτήματος Ομόνοιας Χειμάρρας βρίσκεται πολλά χρόνια στην πολιτική σκηνή της Αλβανίας. Ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή όχι με την υποψηφιότητά του στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί, καθώς η υπόθεση αυτή αποτελεί θέμα παραβίασης του κράτους Δικαίου στην Αλβανία εις βάρος των δικαιωμάτων των μελών της εθνικής ελληνικής μειονότητας».