Ήταν αναμενόμενο. Η ένταξη του Φρέντι Μπελέρης στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και η αποδοχή που αυτή έτυχε προκάλεσε τα γνωστά ανακλαστικά των Συριζαίων που ξεκίνησαν την επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα. Τα ανώνυμα τρολ άρχισαν τις επιθέσεις ενώ ο Παύλος Πολακης έδωσε με σαφήνεια το επίσημο έναυσμα με μεταμεσονύκτια ανάρτησή του.

Τα ανώνυμα τρολ –αλλά πλέον και ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Παύλου Πολάκη– υιοθετούν όλες τις ψευδείς κατηγορίες της αλβανικής κυβέρνησης και του ίδιου του Έντι Ράμα κατά του Φρέντι Μπελέρη, του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας που βρίσκεται στη φυλακή χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο σε βάρος του προκειμένου να μην αναλάβει τα καθήκοντά του σε μια περιοχή όπου παίζεται ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια οικονομικών και μη συμφερόντων.

Στην προσπάθειά τους να αποδομήσουν την υποψηφιότητα πλήττουν και τον εμβληματικό της χαρακτήρα σε σχέση και τη διεθνοποίηση της υπόθεσης της φυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου. Και ναι μεν μια ακόμη φορά  αδιαφορούν για το γεγονός –εδώ προσπαθούν μέσω ΕΕ να κόψουν κονδύλια που προορίζονται για την Ελλάδα– εν τούτοις αναδεικνύουν μια αγωνία.

Η δε επίθεση Πολάκη θυμίζει και λίγο από 2019 πάντως. Όταν ο αψύς Κρητικός εξαπέλυε μια αήθη επίθεση κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου με αποτέλεσμα να εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς ευρωβουλευτής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παύλος Πολάκης στην πρώτη του ανάρτηση είχε συμπεριλάβει και μια... συνταγή για το μαγείρεμα χταποδιού προκαλώντας όπως είναι φυσικό ανάλογες απαντήσεις. Μετά έσπευσε βέβαια να το διορθώσει αλλά το κακό είχε γίνει. 

Σε κάθε περίπτωση η στοχοποίηση που επιχειρείται προκάλεσε αντιδράσεις και σχόλια όπως αυτά του Αδώνιδος Γεωργιάδη και του Θάνου Πλεύρη