Πολύ κοντή μνήμη έχουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο και ο Παύλος Πολάκης που εξαπέλυσαν χυδαίες επιθέσεις σε βάρος του Φρέντι Μπελέρη από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του με τη Νέα Δημοκρατία για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. 

Αυτοί που σήμερα μιλούν για «χρυσαυγιτισμό» και «άκρα δεξιά» έχουν ξεχάσει ότι τον Ιούνιο του 2023, λίγες εβδομάδες πριν τη δεύτερη εκλογική πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συναντηθεί με αντιπροσωπεία της εθνικής μειονότητας της Αλβανίας και εξέφρασε τη στήριξη του στον Φρέντι Μπελέρη, ενώ ταυτόχρονα είχε μιλήσει για τα εμπόδια που βάζει στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας η σύλληψη του. 

Για του λόγου το αληθές μεταφέρουμε το απόσπασμα του σχετικού ρεπορτάζ από το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Σύμφωνα με πληροφορίες της Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε τη σημασία που έχει η απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη σημειώνοντας ότι η σύλληψή του, δύο μέρες πριν τις εκλογές και η συνεχιζόμενη κράτησή του, χωρίς να έχουν αναδειχθεί αδιάσειστα στοιχεία εις βάρος του, είναι προκλητική και δεν συνιστά δίκαιη μεταχείριση ενός εκλεγμένου εκπροσώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόσθεσε, τη σημασία που έχει για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, ο σεβασμός του κράτους δικαίου και των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας όπως κατοχυρώθηκαν στα Συμπεράσματα της ΕΕ στις 18/6/2019. Από πλευράς της η αντιπροσωπεία ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη σταθερή, διαχρονική στήριξη στα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας».

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι εκείνες τις μέρες που ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητούσε τις ψήφους με το τουφέκι, είτε δεν υπήρχε θέμα «χρυσαυγιτισμού» για τον Φρέντι Μπελέρη είτε τα social media του Παύλου Πολάκη και των διαφόρων τρολ δεν λειτουργούσαν. Αλλά μάλλον η αλήθεια είναι πιο απλή: πρόκειται για ακόμη μια τοξική προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα από αυτές που έχουν γίνει δεύτερη φύση για την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.