Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει στη δημοσιότητα την υπόθεση με τη διαρροή των προωπικών δεδομένων των αποδήμων, σε μία ύστατη προσπάθεια να εμπλέξει στο ζήτημα την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα αμφιλεγόμενα δημοσιεύματα από φιλικό προς αυτό μέσο ενημέρωσης. 

Όπως ισχυρίζεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ «Εκτεθειμένη και υπόλογη εξακολουθεί να βρίσκεται η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, για την υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων και την παράνομη χρήση τους από την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μέσω της Νέας Δημοκρατίας».

Για να προσθέσει «Σύμφωνα με ανακοίνωση δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί αποδήμους, που αποκαλύπτει το Documento, οι οποίοι έχουν καταφύγει στη δικαιοσύνη, το υπ. Εσωτερικών «δηλώνει έμμεσα, για πρώτη φορά σε επίσημο έγγραφο, ότι η επεξεργασία του συγκεκριμένου προσωπικού δεδομένου (σ.σ.: e-mail εκλογέα) από τρίτους είναι πέραν του σκοπού που προβλέπει ο ΓΚΠΔ αλλά και η εκλογική νομοθεσία, την οποία το ίδιο επικαλείται, και συνεπακόλουθα είναι παράνομη».

Απέδωσε κατηγορίες - Έβγαλε απόφαση

Όπως συνηθίζει άλλωστε, λειτουργώντας σαν λαϊκό δικαστήριο, απέδωσε κατηγορίες και εξέδωσε τετελεσμένη απόφαση καταλήγοντας «Η σημερινή αποκάλυψη καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεχίζει να ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση για την υπεξαίρεση των προσωπικών δεδομένων και τη χρήση τους από τα κομματικά στελέχη. Αναμένουμε ακόμη να μάθουμε ποιοι άλλοι έγιναν αποδέκτες των προσωπικών στοιχείων των αποδήμων. Και ρωτάμε ξανά: Η κυρία Κεραμέως δεν γνωρίζει τι γίνεται στο υπουργείο της; Οι δικές της ευθύνες θα διερευνηθούν;»