Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως για ακόμη μια φορά επέλεξε την αναπαραγωγή fake news σχετικά με την έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων που αφορά τη διαρροή προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού που επέλεξαν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, έπειτα από σχετικές καταγγελίες. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι βαριά έκθετο καθώς εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση που μιλά για επιβολή προστίμου για την υπόθεση στο Υπουργείο Εσωτερικών, την Νέα Δημοκρατία και την Άννα Μισελ Ασημακοπούλου, ωστόσο η Αρχή με ανακοίνωση της όχι μόνο διέψευσε την επιβολή προστίμου αλλά ξεκαθαρίζει ότι η υπόθεση ακόμα ερευνάται!

Πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο: «Κόλαφο για την κυβέρνηση και το κόμμα της ΝΔ αποτελεί το πρόστιμο που επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα». Σε αυτήν εφευρίσκει επιβολή προστίμου για την υπόθεση της φερόμενης διαρροής προσωπικών δεδομένων, γράφοντας μάλιστα ότι η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων αποτελεί... κόλαφο για την κυβέρνηση και την Νέα Δημοκρατία: «Κόλαφο για την κυβέρνηση και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί το πρόστιμο που επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στο υπουργείο Εσωτερικών, τη Νέα Δημοκρατία αλλά και στην πρώην ευρωβουλεύτρια του κόμματος, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού».

Επιπλέον το κόμμα του Στεφάνου Κασσελάκη συνεχίζει το κρεσέντο λαϊκισμού και fake news, κάνοντας σαφείς υπαινιγμούς ακόμα και για την εγκυρότητα των ευρωεκλογών, πάντα με βάση το υποτιθέμενο πρόστιμο, καθώς αναφέρει γεμάτο νόημα ότι το (ανύπαρκτο) πρόστιμο επιβάλλεται σχετικά με την εκλογική διαδικασία στο Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο και είναι υπεύθυνο για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών: «Και, ταυτόχρονα, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως, στο υπουργείο που έχει ως αρμοδιότητα τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, επιβάλλεται πρόστιμο από Ανεξάρτητη Αρχή, το οποίο σχετίζεται με την εκλογική διαδικασία».

Η διάψευση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων


Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων με ανακοίνωση της έσπευσε να αποκαταστήσει την αλήθεια και να εκθέσει για ακόμη μια φορά τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα λοιπόν με τον επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, Κωνσταντίνο Μενουδάκο, όχι μόνο δεν έχει επιβληθεί κανένα πρόστιμο για την υπόθεση αλλά η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξελιξη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του επικεφαλής της Αρχής: «διευκρινίζω ότι δεν έχει δημοσιευθεί σχετική απόφαση. Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε διάσκεψη και η Αρχή θα αποφανθεί σύντομα».

Επιπλέον και η ίδια η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, διέψευσε την επιβολή προστίμου και με υπευθυνότητα ανέφερε ότι θα περιμένει τις αποφάσεις της Αρχής: «Δεν έχουμε λάβει καμία απόφαση ακόμα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Υπήρξε ανακοίνωση ότι είναι υπό διάσκεψη το ζήτημα αυτό.  Όταν υπάρξει απόφαση θα την μελετήσουμε πολύ προσεκτικά και θα το συζητήσουμε».

Φυσικά εδώ προκύπτουν κάποια εύλογα ερωτήματα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μιλήσει για επιβολή προστίμων ενώ η Αρχή δεν έχει αποφανθεί ακόμα; Από τη στιγμή που η έρευνα είναι μυστική, από πού αντλεί τις πληροφορίες του, ώστε να εκδώσει μάλιστα γραπτή ανακοίνωση, την οποία και δεν έχει αποσύρει ακόμα; Θα ζητήσει άραγε συγγνώμη για την παραπληροφόρηση; Τις απαντήσεις τις γνωρίζουμε βέβαια, διότι οι έννοιες αλήθεια και υπευθυνότητα είναι γενικά άγνωστες λέξεις για πολλούς εκει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες υπήρξαν πάλι fake news σχετικά με μία δήθεν διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών, η οποία υποτίθεται συνδέεται με την έρευνα για την διαρροή προσωπικών δεδομένων, με την ΕΛ.ΑΣ. να διαψεύδει κατηγορηματικά τις καταγγελίες και την Νίκη Κεραμέως να προσφεύγει στην Εισαγγελία για διευρεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών. Η τακτική γνωστή: ψέμα στο ψέμα, εδραιώνεται ένα αφήγημα που αποπροσανατολιζει τους πολίτες. 

Ακολουθεί η δήλωση του προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων:

«Με αφορμή άρθρα σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, τα οποία δημοσιεύθηκαν σήμερα αργά το απόγευμα και αφορούν την επιβολή προστίμων από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για την υπόθεση αποστολής ανεπιθύμητης επικοινωνίας από ευρωβουλευτή, διευκρινίζω ότι δεν έχει δημοσιευθεί σχετική απόφαση. Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε διάσκεψη και η Αρχή θα αποφανθεί σύντομα.

Κωνσταντίνος Μενουδάκος»


Ακολουθεί και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κόλαφο για την κυβέρνηση και το κόμμα της ΝΔ αποτελεί το πρόστιμο που επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα 

Κόλαφο για την κυβέρνηση και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί το πρόστιμο που επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στο υπουργείο Εσωτερικών, τη Νέα Δημοκρατία αλλά και στην πρώην ευρωβουλεύτρια του κόμματος, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού.

Από την πρώτη στιγμή που το συγκεκριμένο ζήτημα ήρθε στη δημοσιότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε τονίσει πως οι ευθύνες της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, είναι δεδομένες, αν και ίδια είχε το θράσος να ισχυριστεί, μερικές εβδομάδες νωρίτερα, πως τα προσωπικά δεδομένα των ψηφοφόρων είναι διασφαλισμένα. Επίσης, είχαμε επισημάνει και τις ευθύνες του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη, παρ’ όλο που ο ίδιος είχε κάνει, όπως συνηθίζει, τα πάντα για να τις αποποιηθεί.

Είναι πλέον σαφές πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια που κάνει ο ίδιος, απέχει έτη φωτός από το ευρωπαϊκό κεκτημένο του σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων. Η επιβολή του συγκεκριμένου προστίμου, λίγες μέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, συνιστά προειδοποίηση για όλους τους πολίτες πως έχουν να κάνουν με μια κυβέρνηση που δεν διστάζει να εργαλειοποιεί τα προσωπικά τους δεδομένα προς άγρα ψήφων. Και, ταυτόχρονα, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως, στο υπουργείο που έχει ως αρμοδιότητα τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, επιβάλλεται πρόστιμο από Ανεξάρτητη Αρχή, το οποίο σχετίζεται με την εκλογική διαδικασία».