Την ικανοποίηση του για την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος είχε συνάντηση με τον γιο του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Πέτρο Μπελέρη και τον πρώην υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου.

Ο αρχιεπίσκοπος ενδιαφέρθηκε να μάθει για την υγεία του Φρέντι Μπελέρη ο οποίος βρίσκεται στην φυλακή τους τελευταίους έντεκα μήνες και μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε: «Είχα την ιδιαίτερη χαρά να δεχτώ τον κ. Μπελέρη και να συζητήσουμε για το θέμα που συζητείται σε όλο το μήκος της Ελλάδας τις ημέρες αυτές, για το θέμα του πατέρα του. Άκουσα με χαρά την επιλογή του να είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή. Δεν το βλέπω μέσα σε στενά εθνικά όρια, αλλά στο πνεύμα της δύναμης της ελευθερίας, που όλοι την επιθυμούμε και όλοι πρέπει να προσπαθούμε οπουδήποτε αυτή διεκδικείται». 

Ο Πέτρος Μπελέρης τόνισε ότι ο πατέρας του «άντλησε δύναμη από την υποστήριξη των τελευταίων ημερών, καθώς και από τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, ο οποίος τον επισκέφθηκε πριν από μερικούς μήνες, «αλλά και από την επίσκεψη που είχαμε πραγματοποιήσει σε εσάς την προηγούμενη φορά. Με την βοήθεια του Θεού ελπίζω να δικαιωθούμε».