Η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη έχει προκαλέσει μεγάλη αισιοδοξία στο Μαξίμου, καθώς είναι διάχυτη η αίσθηση πως έχει συσπειρώσει έναν κόσμο.

Στην κυβέρνηση βλέπουν στις κυλιόμενες έρευνες πως οι διαρροές προς τα δεξιά έχουν κοπεί, ενώ η Ν.Δ. «τσιμπάει» προς τα πάνω περίπου μία μονάδα, κάτι που μπορεί και να αυξηθεί .

Οι πιο αισιόδοξοι λένε, όπως διαβάζουμε στη στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινής», πως η συσπείρωση που ούτως ή άλλως θα υπάρξει έως τις εκλογές μπορεί να φέρει τελικά έως και τρεις μονάδες πάνω από το ποσοστό που έχει σήμερα.

Καμπάνια... εξωτερικού

Το ότι η Ν.Δ. κάνει στοχευμένες καμπάνιες σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις είναι γνωστό. Φαίνεται πως αυτό έχει βγει και εκτός συνόρων. Ετσι εξηγείται το «φύλλο πορείας» που έβγαλε ο Κώστας Τασούλας στον Κώστα Βλάση προκειμένου να επισκεφθεί τη Μελβούρνη για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου των ομογενών.

Η επιλογή δεν ήταν τυχαία. Στη μακρινή ήπειρο ζει μία από τις πιο πολυπληθείς κοινότητες με καταγωγή από την Αρκαδία, κάτι που φάνηκε και από την υποδοχή που επιφύλαξαν στον «βουλευτή τους».

Χαρακτηριστικό είναι πως ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μελβούρνης είναι από την Αρκαδία, ενώ στις επαφές που έκανε ο βουλευτής με τους ομογενείς σε Μελβούρνη και Σίδνεϊ πηγαίνοντας σε σχολεία, ιδρύματα και εκκλησίες, το αρκαδικό στοιχείο ήταν παντού πολύ έντονο.