Η ανακοίνωση του ονόματος του Φρέντι Μπελέρη, έχει προκαλέσει άτακτο πανικό στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, δεδομένου πως βλέπει τις λαϊκίστικες άυλες πατριωτικές κορώνες, να πέφτουν στο κενό. Αντιθέτως, στο πρόσωπο του καταδικασθέντα από το καθεστώς Ράμα, δημάρχου Χειμμάρας, μετουσιώνονται σε αυθεντικό πατριωτισμό.

Ο κ. Βελόπουλος με μπαράζ λαϊκίστικων ανακοινώσεων και με προσωπικές επιθέσεις στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προσπαθεί να φανατίσει το κοινό του, λειτουργώντας όπως άλλωστε συνηθίζει συκοφαντικά και επιθετικά. 

Χρησιμοποιεί ακόμα μία φορά τον όρο του παριωτισμού, επιδιώκοντας «πατριδοκαπηλεία», ισχυρίζεται πως οι δημοσκόποι... πριονίζουν τα ποσοστά του, σε ένα κρεσέντο αλαζονείας που θα ζήλευε και ο Στέφανος Κασσελάκης. Επαναφέρει το μεταναστευτικό με την δικιά του οπτική και καταλήγει στην τραγωδία των Τεμπών με συνωμοσιολογικά σενάρια και έντονο το στοιχείο της τυμβωρυχίας. 

Προσωπική επίθεση στον Μητσοτάκη... για τον πατριωτισμό

Στην πρώτη ανακοίνωση, ο κ. Βελόπουλος επιχειρεί να αποδομήσει το πατριωτικό αίσθημα του πρωθυπουργού, κάνοντας εμφανή την ανησυχία του από την παρουσία του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και τονίζει «Ο πρωθυπουργός έχει μπερδέψει τον ενδοτισμό με τον πατριωτισμό. Δηλώνει πατριώτης αλλά συνεχώς ενδίδει στις προκλήσεις της Τουρκίας. Σήμερα μας μίλησε για καλό κλίμα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Ποιο είναι το καλό κλίμα; Αυτό που δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να κάνει θαλάσσιο πάρκο στις Κυκλάδες; Το επαναλαμβάνουμε: μπερδεύει τον πατριωτισμό με τον ενδοτισμό».

Αμφισβητεί τις δημοσκοπήσεις

Με περίσσια αλαζονεία, ο κ. Βελόπουλος αμφισβητεί τις δημοσκοπήσεις, παρόλο που τον δείχνουν με ανεβασμένα ποσοστά, γεννώντας το ερώτημα, σε ποιά θέση πιστεύει πως βρίσκεται; Ειδικότερα, τονίζει «Είναι τέτοιος ο πανικός του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα από την τρομακτική άνοδο της Ελληνικής Λύσης, που άρχισαν να βάζουν εταιρείες δημοσκοπήσεων να πριονίζουν το όποιο ποσοστό μας. Δεν σχολιάσαμε ποτέ δημοσκοπήσεις. Θα τους πούμε ένα πράγμα: 9 Ιουνίου είναι το ραντεβού με το μέλλον. Και θα λάβουν όλοι το βράδυ των εκλογών το αποτέλεσμα χειρόγραφα. Και αυτό θα είναι τρομακτικό γι’ αυτούς και πολύ καλό για εμάς».

Ανασκευάζει το μεταναστευτικό

Στη συνέχεια έκανε επίθεση στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό... αλλά από την δική του οπτική, λέγοντας πως «Είναι λογικό ο πρωθυπουργός να είναι ικανοποιημένος από την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών και της εισόδου της παράνομης στην χώρα μας. Διότι είναι γνήσιος αντινατιβιστής. Ουσιαστικά είναι οπαδός του πολύ-πολιτισμού. Θέλει να γεμίσει η Ελλάδα με λαθρομετανάστες και είναι ικανοποιημένος από το γεγονός αυτό».

Οι συνωμοσίες των Τεμπών

Τέλος, κατέληξε στην τραγωδία των Τεμπών με τυμβωρυχία και με όλα τα συνωμοσιολογικά σενάρια στην φαρέτρα του: «Πριν από 10 ημέρες κατήγγειλε η Ελληνική Λύση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο την ύπαρξη δικογραφίας που η κυρία Κεχαγιά είχε βάλει ουσιαστικά στο αρχείο, ενώ είχε βρει πολιτικούς εμπλεκόμενους, μετά από μήνυση των συγγενών, στο θέμα της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών.

Μετά από 10 ημέρες, λοιπόν, αποφάσισε η κυρία Αδειλίνη να κάνει το αυτονόητο: να τιμωρήσει την κυρία Κεχαγιά. Το ζήτημα δεν είναι να τιμωρηθεί η κυρία Κεχαγιά, το ζήτημα είναι να τιμωρηθούν οι ένοχοι του εγκλήματος, μετά και τις νέες εξελίξεις, που όπως λέγεται βρέθηκαν και οστά, στον δεύτερο χώρο του κυρίου Πανδρεμένου, νεκρών.

Η κυρία Αδειλίνη πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να κληθεί ακόμη και ο πρωθυπουργός, να απολογηθεί και να δικαιολογηθεί, κατά πόσον είναι συμμέτοχος στο έγκλημα αυτό, αυτός και οι υπουργοί του».