Το «θαύμα της κολυμπήθρας» και η προφητεία που ο Στέφανος Κασσελάκης επικαλέστηκε στη συνομιλία του με τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο δημιουργούν νέα ερωτήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ που κινείται πλέον σε μια άλλη ιδεολογικοπολιτική πλατφόρμα, μακριά από τα «ιερά και τα όσια» της Αριστεράς.

Ένα εξ αυτών, το κεντρικότερο ίσως, είναι με ποιον θα μπορούσε στο μέλλον να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη. Με τον Κυριάκο Βελόπουλο και την Ελληνική Λύση ή με τον Δημήτρη Νατσιό και τη Νίκη; Διότι και με τους δύο μαζί θα δυσκολευτεί, αφού μεταξύ τους οι δύο αρχηγοί και τα δύο κόμματα δεν θέλουν ούτε να ακούν ο ένας για τον άλλον.

Έτσι αν ποτέ τεθεί θέμα διακυβέρνησης, θα πρέπει να γίνει μια επιλογή. Να συνεργαστούν με τον Βελόπουλο που έχει και την προϋπηρεσία της κατοχής των επιστολών του Ιησού ή με τον Νατσιό που επιχειρεί να εμφανιστεί ως ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας; Θα μπορούσε αυτό το ερώτημα να χαρακτηριστεί και ως ένα είδος αστείου. Δηλαδή ότι δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ένα από αυτά τα κόμματα.

Μόνο που υπάρχει ένα… κακό παρελθόν για το κόμμα αυτό. Ανέλαβε την εξουσία μέσα από τη συνεργασία Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου. Και όχι μόνο αυτό. Βρέθηκαν τα στελέχη του να πηγαίνουν σε παρελάσεις και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος να βρίσκεται σε εκκλησίες, να πετάει περιστέρια και να κρατά το κερί αναμμένο στους επιτάφιους. Και στον ΣΥΡΙΖΑ το κατάπιαν χωρίς λέξη.

Γιατί ν' αλλάξει κάτι τώρα; Μόνο και μόνο διότι ο Στέφανος Κασσελάκης το κάνει πιο ανοιχτά; Θα το καταπιούν και αυτό στην Κουμουνδούρου αν δουν πως υπάρχει περίπτωση -κάποια στιγμή έστω- να γίνουν κυβέρνηση. Το καταπίνουν ήδη μπροστά στις ευρωεκλογές για «να μη χαλάσει το εσωκομματικό κλίμα».

Έχουν ήδη καταπιεί και τη συμπόρευση με τον Κυριάκο Βελόπουλο ως προς τις θεωρίες συνωμοσίας αναφορικά με την τραγωδία των Τεμπών, σε σημείο που να καταγράφεται απόλυτη ταύτιση μπροστά στην προσπάθεια του μεν Κασσελάκη να μειωθούν τα ποσοστά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να δηλώσει ότι πέτυχε τον… στόχο του, του δε Βελόπουλου να αυξήσει τα ποσοστά του από ψηφοφόρους της ΝΔ που εκτιμούν ότι με τον τρόπο αυτόν θα στείλουν μήνυμα στην κυβερνώσα παράταξη.