Η κωμική μυστικοπάθεια που επικράτησε στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες, γύρω από τα πέντε ονόματα υποψήφιων ευρωβουλευτών που απέμειναν στη δικαιοδοσία του Στέφανου Κασσελάκη, έρχεται να προστεθεί στη μακρά σειρά όσων τραγελαφικών διαδραματίζονται επί μήνες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ενώ στους διαδρόμους πολλά λέγονται και ακόμη περισσότερα ψιθυρίζονται από τα πιο έμπειρα πρόσωπα της Κουμουνδούρου.

Ο φόβος μιας γενικής καθίζησης στις κάλπες της 9ης Ιουνίου αλλά και το νέο κασσελακικό καθεστώς που έχει επιβληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ακόμη και όσους βρίσκονται στα κάγκελα με τα καμώματα της ηγετικής ομάδας να σιωπούν υπό τον φόβο, όπως σημειώνει σε σχετικό ρεπορτάζ η «Απογευματινή», μη χρεωθούν το ξέσπασμα γενικότερης εσωκομματικής έκρηξης, σε μια χρονική συγκυρία ιδιαίτερα ευαίσθητη λόγω των ευρωεκλογών.

Το κωμικό του όλου πράγματος συμπυκνώνεται εν πολλοίς στο στιγμιότυπο που έλαβε χώρα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να μοιραστεί με τα υπόλοιπα στελέχη ένα εκ των βαριών ονομάτων που ανακοινώθηκαν χθες σε πανηγυρική εκδήλωση στον Ελληνικό Κόσμο.

Τότε στελέχη του κομματικού οργάνου απέτρεψαν τον κ. Κασσελάκη από το να αποκαλύψει την ταυτότητά του με το επιχείρημα να μη... διαρρεύσει στα ΜΜΕ, κάτι το οποίο βέβαια κινείται πέραν της λογικής και συνιστά πρωτοφανές περιστατικό στα πολιτικά πράγματα γενικότερα. Κομματικό όργανο δηλαδή να αρνείται να ενημερωθεί από τον αρχηγό για ζήτημα που αφορά την παρουσία του κόμματος στις εκλογές!

Παράλληλα, το συγκεκριμένο περιστατικό ισοδυναμεί ουσιαστικά με αυτοκατάργηση του οργάνου, αλλά αυτό μπορεί να έχει ελάχιστη σημασία σε αυτή τη φάση στον ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι γενικότερα τα όργανα διαδραματίζουν μάλλον διακοσμητικό ρόλο και όλες οι αποφάσεις προέρχονται από στιγμιαίες εμπνεύσεις του κ. Κασσελάκη.

Επιπλέον, η νέα απώλεια της αίσθησης του μέτρου από τον Στέφανο Κασσελάκη ύστερα από όσα είπε για την κολυμπήθρα και τα θαυματουργικά σημεία που εμφανίστηκαν στη βάφτισή του, όπως επίσης η αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα, κάνουν τον σοβαρό κόσμο της Κουμουνδούρου να... σταυροκοπιέται και να λέει μη χειρότερα... Σε αυτό το περιβάλλον, που θα ζήλευαν οι Monty Python, τα μεθοριακά επεισόδια συνεχίζονται, καθώς δηλώσεις όπως λόγου χάρη του Γιώργου Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε σοκαρισμένος με όσα άκουσε να λέει ο Στέφανος Κασσελάκης για τη βάφτισή του, δεν έμειναν αναπάντητες από τους προεδρικούς. Στον υποψήφιο ευρωβουλευτή επέλεξε να απαντήσει ο συνυποψήφιός του Ευάγγελος Αντώναρος εκτοξεύοντας υπόνοιες ότι... έδρασε ως δολιοφθορέας. Σε μια κορυφαία εκλογική αναμέτρηση ένα μεγάλο κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία πάει και πρέπει να πάει με μια γραμμή και ενιαίο λόγο. Όσοι θέλουν να παίξουν τον δικό τους ταμπουρά αυτοακυρώνονται. Δεν έχουμε ανάγκη από άλλους Κατρούγκαλους, φουντώνοντας τις έριδες μεταξύ εσωκομματικών αντιπάλων, είπε ο κ. Αντώναρος, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά και προσφέροντας πλούσιο υλικό σε όσους και είναι πολλοί αντιμετωπίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως... θίασο επί σκηνής.

Πού πας με ανάδρομο Ερμή

Σε όσα, γενικώς πρωτοφανή, συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να προστεθεί η οργισμένη αντίδραση του Δημήτρη Παπανώτα λίγες ώρες μετά την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο με προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη. Ο δημοσιογράφος εμφανίστηκε χθες στο οικείο για τον ίδιο περιβάλλον της εκπομπής Happy Day στον Alpha, από όπου άστραψε και βρόντηξε. Οι βεδουίνοι της πολιτικής με φάγανε. Καλή χώνεψη, είπε στη Σταματίνα Τσιμτσιλή, με την παρουσιάστρια να τον αγκαλιάζει στοργικά και να του απαντά: Πού πας με ανάδρομο Ερμή. Δεν θα κάνω τη χάρη σε αυτούς που με απογοήτευσαν. Να καταλάβουν ότι απογοήτευσαν πολύ κόσμο. Μου κάνει εντύπωση, έλαβα πάνω από 3.000 μηνύματα συμπαράστασης και μόνο τρία υβριστικά, εξήγησε στη συνέχεια.