Η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Δύο δημοσιογράφοι που είχαν στηρίξει τον πρώην πρωθυπουργό και σε εύκολα και σε δύσκολα της περιόδου της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είδαν με καλό μάτι τη συμμετοχή του στο χάπενινγκ που έστησε ξανά ο νυν πρόεδρος με το μακό κολλητό μπλουζάκι.

Ο Γιώργος Λακόπουλος, σε άρθρο με τίτλο «Ο Τσίπρας στην "αυλή των θαυμάτων" του Κασσελάκη: Σοκ στη Δημοκρατική Παράταξη με την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου» (https://www.anoixtoparathyro.gr, 20.4.2024) σημείωσε ότι «ο πρώην πρωθυπουργός ακολουθεί τις επιλογές του. Αλλά όσοι στην επικράτεια τον στήριξαν με ανιδιοτέλεια και του έδωσαν όλες τις ευκαιρίες απλώς λυπούνται για το θέαμα που αντίκρισαν. Δεν τους άκουσε όταν του ζητούσαν να αλλάξει την εικόνα του κόμματός του για να κερδίσει τις εκλογές. Δεν τους ακούει και τώρα για να διαφυλάξει το προσωπικό του πολιτικό κεφάλαιο. Δεν μένει παρά να του κουνήσουν το μαντίλι και να ευχηθούν "Αλέξη, καληνύχτα και καλή τύχη"».

Ο δε Γιώργος Καρελιάς, με άρθρο του στο News247 («"Να φύγει η Δεξιά": Του Μητσοτάκη ή του Κασσελάκη;», 21.4.2024), έγραψε ότι «στις ευρωεκλογές δεν θα φύγει η Δεξιά του Μητσοτάκη. Οποιος το λέει αυτό δεν πατάει τα πόδια του στη γη. Οποιος νομίζει ότι, παίζοντάς το και αριστεροί και πατριώτες και θρησκευόμενοι και οικογενειάρχες, θα συγκινήσουμε αυτούς που συγκινούνται με το "πατρίς-θρησκεία-οικογένεια" είναι μακριά νυχτωμένος. Αυτά είχα να σας πω και καλή τύχη».

Εάν σε όλα αυτά προσθέσουμε ότι οι μεγαλύτεροι λογαριασμοί υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ στα social media είναι ιδιαιτέρως προβληματισμένοι με την απότομη δεξιά στροφή που έχει κάνει ο πρόεδρος Στέφανος, εύκολα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών θα δράσει ως καταλύτης (κι άλλων) εξελίξεων.