Μια άτσαλη και αποτυχημένη προσπάθεια να μαζέψει όσα είπε για το «θαύμα» που συνέβη στη βάπτιση του -και τα οποία προκάλεσαν εκνευρισμό στους συντρόφους του και γέλια σε όλους τους υπόλοιπους- έκανε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μην υπεραναλύουν αυτή τη δήλωση του και μίλησε για το... πολιτικό θαύμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Το υπεραναλύετε. Το μόνο θαύμα που υπάρχει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναστηθεί μετά από τόσα που έχει περάσει τους τελευταίους μήνες και χρόνια και είμαι υπερήφανος για το πού βρισκόμαστε» είπε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξήγησε ότι η συζήτηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο ξεκίνησε όταν είδε μια εικόνα του αγίου Ιακώβου. «Πριν αναφερθώ σε αυτό ο κ. Ελπιδοφόρος μου είπε ότι ο άγιος Ιάκωβος, ο οποίος σημειωτέον είναι ένας από τους πιο πρόσφατους αγίους, ήταν ο μέντοράς του, γι' αυτό έγινε ο διάλογος» είπε και πρόσθεσε: «Στο τέλος της ημέρας είναι κάτι που ζεσταίνει την καρδιά μου να ξέρω ότι ότι υπάρχει ένας δεσμος με έναν πρόσφατο άγιο». 

Ο Στέφανος Κασσελάκης προσπάθησε να ηρεμήσει τα μέλη και τους ψηφοφόρους του κόμματος λέγοντας ότι δεν αλλάζει η πολιτική στάση ούτε του ίδιου ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. «Ήταν ξεκάθαρη η θέση μου από την αρχή για διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας» τόνισε. Το πόσους έπεισε είναι άλλη συζήτηση...