«Στις 16 Απριλίου, ο κ. Κασσελάκης θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον. Στις 10:15 θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον βουλευτή του Κογκρέσου του Δημοκρατικού Κόμματος, Chris Pappas, ενώ στις 11:00 θα συναντηθεί με τον διευθυντή Διεθνών Υποθέσεων του οργανισμού American Israeli Public Affairs Committee (AIPAC), Stephen Schneider», μας πληροφορούσε η «Αυγή» την Κυριακή.

Οπως λένε οι Δημοκρατικοί, η AIPAC ανήκει στο κράτος του Ισραήλ και παρέχει αφειδώς οικονομική και πολιτική στήριξη στον Τραμπ. Την ίδια ημέρα, είχαν προηγηθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ (ώρα 09:15) και η ανακοίνωση Κασσελάκη (ώρα 16:45), οι οποίες αμφότερες «καταδίκαζαν απερίφραστα» την επίθεση του Ιράν και «συντάσσονταν με τον πρόεδρο Μπάιντεν». Το θέμα της συνάντησης πήρε τεράστια έκταση στα ελληνικά Μέσα (ιδίως σε αυτά της Αριστεράς/Κεντροαριστεράς) και ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να την ακυρώσει με τη δικαιολογία ότι «μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την άρνηση του Ισραήλ να επιδιώξει την αποκλιμάκωση της έντασης, καθώς όλοι οι περιφερειακοί δρώντες οφείλουν να δείξουν την απαιτούμενη αυτοσυγκράτηση με σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα και στις διαμεσολαβητικές προσπάθειες των διεθνών δρώντων».

Ωστόσο, η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε περισσότερα ερωτήματα από την ίδια τη συμμετοχή του προέδρου: α) Ο Κασσελάκης ως «δρων» θα συμμετείχε στη συνάντηση; β) Οταν κλείστηκε η συνάντηση, το AIPAC είχε άλλες απόψεις για το Παλαιστινιακό; γ) Πριν από τις πρόσφατες εξελίξεις, δεν ήξεραν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι το AIPAC στηρίζει Τραμπ και δ) τελικά, τη συνάντηση την ακύρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ή τους... ακύρωσαν;