Σε άλλο επίπεδο «ανεβαίνει» η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ στον δρόμο προς τις ευρωκλογές, με τους πολίτες να παρακολουθούν άφωνοι την αδυναμία συγκρότησης ενός σοβαρού πολιτικού λόγου και την υποκατάστασή του από ανούσιες εκατέρωθεν βολές και αναφορές. Στις lifestyle εμφανίσεις του Στέφανου Κασσελάκη και στην αμήχανη παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη στον δημόσιο βίο, ελέω και απογοητευτικών για το κόμμα του και τον ίδιον δημοσκοπήσεων, ταυτόχρονα με τον λαϊκισμό που αμφότεροι ασκούν, ήρθε να προστεθεί η αντιπαράθεση για την... κολυμπήθρα.

Η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον σταυρό που σχηματίστηκε στην κολυμπήθρα όταν βαφτίστηκε φαίνεται ότι «ενέπνευσε» τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σχολίασε εύστοχα: «Εγώ βαπτίστηκα στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου και όπως μού είπαν όσοι ήταν εκεί, μόλις βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα μου είπαν ότι ήταν και πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο».

Είχε προηγηθεί ερώτηση, στο Kontra 24, για το εάν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ανοίξει διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη. «Τι να συζητήσουμε; Για τη βάπτισή μου και τη βάπτισή του;» είπε αρχικά. Για να συμπληρώσει: «Αυτή τη συζήτηση θα κάνουμε; Είναι αυτή σοβαρή αντιπολίτευση; Είχαμε τον έναν με τις επιστολές του Ιησού και τώρα τον άλλον με τα θαύματα της κολυμπήθρας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης περιέγραψε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και ιερείς της Αρχιεπισκοπής στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της επισκεψής του στις ΗΠΑ, τι είχε συμβεί όταν ήταν βρέφος και βαφτίστηκε. «Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος», είπε.