Εφόσον στις κάλπες των ευρωπαϊκών εκλογών το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να πιάσει ένα ποσοστό της τάξεως του 13%, θα εκλέξει τουλάχιστον τρεις ευρωβουλευτές.

Από τις δημοσκοπήσεις που διεξάγονται αυτή την περίοδο η εικόνα που υπάρχει είναι πως για τις τρεις αυτές θέσεις θα κονταροχτυπηθούν έξι υποψήφιοι , οι οποίοι στις σχετικές μετρήσεις δεν παρουσιάζουν θεαματικές διαφορές ο ένας από τον άλλον στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος.

Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», τα πρόσωπα που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα είναι ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος , ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης, ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου, ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Θοδωρής Ζαγοράκης και ο καθηγητής Κώστας Χρυσόγονος.

Το στοίχημα, βέβαια, για όλους αυτούς, όπως και για τους υπόλοιπους συνυποψηφίους τους, δεν είναι μόνο ατομικό, αλλά και συλλογικό. Διότι , εάν το ΠΑΣΟΚ κατρακυλήσει στην τρίτη θέση, με ποσοστά κάτω από το 12%, τότε οι έδρες από τρεις υπάρχει κίνδυνος να γίνουν δύο.