Η δημοσκοπική πτώση του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες εβδομάδες έχει φέρει εκνευρισμό κατά του Νίκου Ανδρουλάκη από πολλά στελέχη του κόμματος, ωστόσο στη Χαριλάου Τρικούπη είναι εκνευρισμένοι με συγκεκριμένους δημοσκόπους, για τους οποίους θεωρούν ότι κάνουν ζημιά με τις αναλύσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα μεγάλος εκνευρισμός επικρατεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για τον γνωστό πολιτικό αναλυτή και δημοσκόπο Ανδρέα Δρυμιώτη, καθώς θεωρούν ότι από το βήμα που του προσφέρουν τα μέσα ενημέρωσης το μόνο που κάνει -όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- είναι να απαξιώνει τον Νίκο Ανδρουλάκη και τις προσπάθειες του κόμματος. Όπως μάλιστα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Απογευματινή», ενοχλήθηκαν έντονα όταν άκουσαν τον γνωστό δημοσκόπο να αναφέρει ότι ο Ανδρουλάκης είναι διαρκώς «αγέλαστος» και «μουτρωμένος» σε αντίθεση με τον ευχάριστο και χαρούμενο Στέφανο Κασσελάκη. Βέβαια το μόνο που έκανε ο Ανδρέας Δρυμιώτης ήταν μια ανάλυση για την εικόνα που παρουσιάζουν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί και γιατί ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει διαρκή πτώση στα ποιοτικά στοιχεία ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει να σταθεροποιηθεί σε καλύτερα επίπεδα.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα επισήμαναν και μια ακόμη συνέντευξη του Ανδρέα Δρυμιώτη, στην οποία θεωρούν ότι καταφέρεται κατά του Νίκου Ανδρουλάκη με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Συγκεκριμένα, ο γνωστός αναλυτής είχε αναφέρει στα Parapolitika πριν από λίγες ημέρες ότι η στάση του Νίκου Ανδρουλάκη τον αφήνει έκπληκτο διότι ακολουθεί μια τακτική που δικαιώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Καλά τον είχε πει ο πρωθυπουργός πράσινο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τόσο κακή η καμπάνια που κάνει το ΠΑΣΟΚ που έχει αφήσει χώρο στον κ. Κασσελάκη. Έχω εντυπωσιαστεί με τον τρόπο που σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι, δεν βλέπουν ότι δεν κάνει γκελ στον κόσμο, δεν αρέσει αυτή η μόνιμη άρνηση που έχουν;».

Ωστόσο η ενόχληση δεν περιορίζεται μόνο στον Ανδρέα Δρυμιώτη. Στις αρχές του έτους υπήρχαν πληροφορίες ότι διεκόπη η συνεργασία πολύ γνωστού δημοσκόπου με το ΠΑΣΟΚ, καθώς ο πρώτος είχε αναφέρει στον πρόεδρο ότι το δομικό πρόβλημα του κόμματος είναι τα αρνητικά ποιοτικά στοιχεία του Νίκου Ανδρουλάκη. Κοινώς τους είπε ότι για τη δημοσκοπική στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ ευθύνεται ο ίδιος ο πρόεδρος. Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι οι δημοσκοπήσεις τους αδικούν, με την έννοια ότι αποτελούν φωτογραφίες της στιγμής ενώ θέτουν ερωτήματα για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ξανά μπροστά, τον ίδιο καιρό που ο Στέφανος Κασσελάκης βρισκόταν στον στρατό. Αναγνωρίζουν, ωστόσο, ότι η προβολή του Στέφανου Κασσελάκη από πρωινάδικα και lifestyle εκπομπές του δίνουν πόντους αναγνωρισιμότητας, κάτι το οποίο αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, ασχέτως αν δεν εκφράζει πολιτικό λόγο.

Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ


Πρόσφατα δε ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης: «Θεωρώ ότι η τρίτη θέση θα είναι πολιτική ήττα», ανοίγοντας τον δρόμο για την εσωκομματική του αμφισβήτηση σε περίπτωση που δεν πετύχει τους στόχους στις ευρωεκλογές. Σε κάθε περίπτωση, στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι απογοητευμένοι από τις δημοσκοπήσεις και θεωρούν ότι δεν αποτυπώνουν πλήρως τη βούληση του εκλογικού σώματος. Αναγνωρίζουν ωστόσο ότι η υπερπροβολή του Στέφανου Κασσελάκη δίνει πόντους στον ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμάζουν επικοινωνιακή καταιγίδα το επόμενο χρονικό διάστημα προσπαθώντας να σώσουν... όσα σώζονται στον δρόμο προς τις ευρωκάλπες.