Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, στους δημοσιογράφους Άννα Λιβαθυνού και Γιώργο Κακούση. Κληθείς να σχολιάσει την δυσαρέσκεια του δικηγόρου του Φρέντι Μπελέρη, αναφορικά με το απαράδεκτο γεγονός, ότι τα Αριστερά κόμματα της αντιπολίτευσης, έχουν υιοθετήσει τα αφηγήματα των Αλβανών εθνικιστών, ο κύριος Μπάρκας έπλεξε το εγκώμιο του Φρέντι Μπελέρη για τους αγώνες που έχει δώσει για την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, καθώς και για το Κράτος Δικαίου στην Αλβανία, για να προσθέσει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εργαλειοποιεί το ζήτημα με την υπαγωγή του Φρέντι Μπελέρη στο ευωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Η ορθότερη λέξη θα ήταν «διεθνοποιεί», αλλά, όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια.

Ενδιαφέρον όμως έχει η αντίδραση του Κώστα Μπάρκα στην ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν ο Φρέντι Μπελέρης είναι αγωνιστής -όπως τον περιέγραψε ο κυριος Μπάρκας-, ή χρυσαυγήτης και φασίστας, όπως τον περιέγραψε ο Παύλος Πολάκης. Ο Κώστας Μπάρκας εξεράγη, λέγοντας ότι «ο Πολάκης δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια καθαρή θέση σε σχέση με τα εθνικά. Έχουμε πει - και επειδή μου μεταφέρετε τα λεγόμενα του Πολάκη, γιατί δεν στέκεστε στα δικά μου λεγόμενα; Γιατί με μειώνετε με αυτόν τον τρόπο;», αδειάζοντας ξεκάθαρα τις δηλώσεις Πολάκη καθώς δεν αντιπροσωπεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και παραδεχόμενος ότι οι θέσεις του Παύλου Πολάκη, δεν είναι καθαρές σε σχέση με τα εθνικά θέματα! Είναι πολύ πιθανό να δούμε νέα νυχτερινή ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, η οποία θα ξεκινάει με όλα τα γράμματα κεφαλαία: «ΑΚΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΡΚΑ...». Εμείς να συστήσουμε ψυχραιμία, μέχρι τις Ευρωεκλογές θα δοθούν πολλές ευκαιρίες στον ΣΥΡΙΖΑ για εσωτερικές έριδες.

Η δήλωση του Κώστα Μπάρκα

Άννα Λιβαθυνού: «Είχαμε πριν από λίγο τον δικηγόρο του Φρέντι Μπελέρη και τον ρωτήσαμε σχετικά με την υποψηφιότητα και μας είπε μια ατάκα που θα θέλαμε να μας τη σχολιάσετε: "ακούμε στα ελληνικά, αυτά που τόσα χρόνια ακούγαμε στα αλβανικά, για τον Φρέντι Μπελέρη"».

Γιώργος Κακούσης: «Αναφέρεται στις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την υποψηφιότητά του».

Κώστας Μπάρκας: «Η αντίδραση στην υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη, δεν έχει να κάνει με την υποψηφιότητα, ή την προσωπικότητα του Φρέντι Μπελέρη, ή τέλος πάντων, αυτό που ο ίδιος έχει διεκδικήσει και έχει πετύχει, όσον αφορά την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία».

Άννα Λιβαθυνού: «Σε αυτό δε στηρίζεστε εσείς, από τη στιγμή που αντιδράτε;»

Κώστας Μπάρκας: «Καθόλου. Αυτό που εμείς λέμε, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακριβώς επειδή καταρρέει -εγώ θα το πω, δημοσκοπικά, δεν θέλω να αναφερθώ στο κοινωνικό κομμάτι-, βλέπει τη δυσκολία δηλαδή, όσον αφορά αυτό που του έρχεται ως ποσοστό στις Ευρωεκλογές, εργαλειοποιεί ένα ζήτημα το οποίο κατά τα άλλα, θα έπρεπε να είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά την υπεράσπιση της εθνικής μειονότητας στην Αλβανία. Ο κύριος Μητσοτάκης, να σας θυμίσω ότι το 2022 που επισκέφθηκε την Αλβανία, δεν επισκέφθηκε τα ελληνικά χωριά, τα ελληνόφωνα χωριά στη νότειο Αλβανία. Ούτε επισκέφθηκε π.χ. τον Φρέντι Μπελέρη τότε, εκεί, ή όλους τους Έλληνες οι οποίοι δίνουν τον αγώνα τους. Και σας το λέω εγώ, που έχω μια ιδιαίτερη σχέση με αυτή την περιοχή. Δηλαδή, ο πρώην υφυπουργός Εργασίας της Αλβανίας είναι ο Κώστας ο Μπάρκας, είναι ο Παναγιώτης ο Μπάρκας, ο δημοσιογράφος, είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν ζήσει. Εμείς λοιπόν τι λέμε;»

Γιώργος Κακούσης: «Εγώ δεν καταλαβαίνω. Είναι ο Φρέντι Μπελέρης χρυσαυγήτης, ή εθνικιστής; Ή φασίστας, όπως λέει ο κύριος Πολάκης;»

Κώστας Μπάρκας: «Ο Μητσοτάκης εργαλειοποιεί ένα ζήτημα, εντάσσει στα ψηφοδέλτιά του τον Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος έχει δώσει τον αγώνα του για την δημοκρατία στην Αλβανία, κι όλα αυτά που περνάει ο άνθρωπος εκεί πέρα, ένας εκλεγμένος δήμαρχος και έχει φυλακιστεί και έχει καταδικαστεί, για κάτι το οποίο εμείς ζητάμε να πέσει άπλετο φως και θεωρούμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το εργαλειοποιεί. Αυτή είναι η δική μας τοποθέτηση».

Γιώργος Κακούσης: «Άρα, είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει δώσει τον αγώνα του. Άρα ο Φρέντι Μπελέρης είναι αγωνιστής, ή φασίστας; Να καταλάβουμε, μας μπερδεύετε».

Κώστας Μπάρκας: «Εγώ σας μπερδεύω;»

Γιώργος Κακούσης: «Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ μας μπερδεύει λίγο. Γιατί διαβάζω Πολάκη εδώ -»

Κώστας Μπάρκας: «Ξέρετε κάτι; Πρώτον ο Πολάκης δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια καθαρή θέση σε σχέση με τα εθνικά. Έχουμε πει - και επειδή μου μεταφέρετε τα λεγόμενα του Πολάκη, γιατί δεν στέκεστε στα δικά μου λεγόμενα; Γιατί με μειώνετε με αυτόν τον τρόπο; Γιατί με μειώνετε με αυτόν τον τρόπο;»

Γιώργος Κακούσης: «Δεν σας μειώνω, ίσα ίσα, το ανάποδο».

Κώστας Μπάρκας: «Με μειώνετε, με την έννοια ότι μου λέτε ότι "ο Πολάκης λέει αυτό"».