Σε έμπορο της Χριστιανοσύνης εξελίσσεται ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος –παρά τα πυρά του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου– επιμένει στον... ιερό πόλεμο. Προσπαθώντας να εργαλειοποιήσει τη θρησκευτική πίστη και να τη μετατρέψει σε πολιτικό εργαλείο, έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο, επιτιθέμενος σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Και μάλιστα αποκλείει τους βουλευτές της γαλάζιας παράταξης από τους ιερούς ναούς, εν όψει του Πάσχα! 

Η στόχευση είναι σαφής: Θέλει να αναδειχθεί (μετά και τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές) στον μοναδικό εκπρόσωπο της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας στη Βουλή, κερδίζοντας έτσι ψηφοφόρους που κινητοποιούνται από την Εκκλησία. 

Το μήνυμα του κ. Ιερώνυμου (όπου αποδοκίμασε τις έμμεσες προτροπές Βελόπουλου για λιντσάρισμα πολιτικών το Πάσχα) έβαλε σε νέες περιπέτειες όλους όσοι επιχειρούν να καπηλευτούν τη Χριστιανοσύνη, με τον Κυριάκο Βελόπουλο στην αρχή να... συμφωνεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, αλλά στη συνέχεια να αλλάζει γραμμή, επιμένοντας στην τοποθέτησή του! 

Παράκρουση 

Ευρισκόμενος κυριολεκτικά σε παράκρουση, αφού γνωρίζει ότι εάν αποτύχει θα βρεθεί σε δύσκολη θέση από τους εσωκομματικούς επικριτές του, υποστήριξε ότι «όσα ψέματα και να πει η κυβέρνηση με τα ΜΜΕ της εναντίον της Ελληνικής Λύσης, όσο και να θέλει ο πρωθυπουργός να χυδαιολογεί εναντίον της Ελληνικής Λύσης, σε όσες εκκλησίες και να πάει ο ίδιος, όσες λιτανείες και να κάνει, ακόμα και στη Μητρόπολη που θα πάει τη Μεγάλη Πέμπτη για να εργαλειοποιήσει την Ορθοδοξία, να είναι βέβαιος ότι στις 9 Ιουνίου, ευτυχώς για εμάς και για την Ελλάδα, δυστυχώς γι’ αυτόν, τον πρωθυπουργό, το μήνυμα θα το λάβει χειρόγραφα και με σταυρό». 

Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει εκνευρίσει με τη στάση του την Ιεραρχία, καθώς (αυτο)προβάλλεται ως ο μοναδικός προστάτης της «καθαρής» χριστιανικής θρησκείας, απέναντι σε ένα δήθεν σχέδιο αποχριστιανοποίησης της χώρας που μόνον αυτός καταλαβαίνει! «Από τη στιγμή που πας αντίθετα στο δόγμα, δεν έχεις λόγο να πηγαίνεις στην Εκκλησία. Εάν ήμουν αντίθετος στο Ισλάμ, δεν θα πήγαινα στο τζαμί στο Ραμαζάνι. Είναι εναντίον στην ουσία του δόγματος όποιος ψήφισε αυτόν το νόμο, δεν ξέρω αν είναι άπιστος, ξέρω τι ψήφισε», τόνισε εξάλλου πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος της Ελληνικής, τη στιγμή που ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ξεκαθάρισε σε σκληρό τόνο: «Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ούτε οποιοσδήποτε πολιτικός». 

Με άλλα λόγια, ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης αλιεύει για άλλη μια φορά στα θολά νερά της καλλιέργειας της βίας, της τοξικότητας και του διχασμού, θυμίζοντας τις εποχές όπου κάποιοι απειλούσαν με κρεμάλες, με λαϊκά δικαστήρια και παρακινούσαν σε προπηλακισμούς. 

Αθλιότητες 

Στην ίδια γραμμή βρίσκεται και ο επικεφαλής της Νίκης Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος, επειδή αντλεί ψηφοφόρους από την ίδια δεξαμενή, διακινεί τις ίδιες αθλιότητες. «Δεν θα υποδείξουμε σε κανέναν τι να κάνει. Δεν είμαστε υπέρ των διοικητικών μέτρων. Οποιος έχει την ελευθερία έχει και την ευθύνη. Ομως δεν μπορείς να πολεμάς την Εκκλησία τέσσερα χρόνια και να θυμάσαι να την επισκέπτεσαι όταν έρχονται εκλογές. Αυτό είναι βαθιά υποκρισία. Ας πάει μπροστά στα εικονίσματα και ας προσκυνήσει όποιος θέλει... Εχει κανόνες, όχι κανονιές η Ορθοδοξία», σημείωσε πρόσφατα από το βήμα της Βουλής και μάλιστα πήγε ένα βήμα παραπέρα, όταν, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παρακολουθεί τη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στη Μητρόπολη Αθηνών, ανέφερε ότι «του ταιριάζει του πρωθυπουργού να παρακολουθήσει την ακολουθία των Παθών»! 

Το διακύβευμα δεν είναι άλλο από τους τουλάχιστον 243.922 ψηφοφόρους των Σπαρτιατών και η προσπάθεια να αποδείξουν –τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Βελόπουλος– στο δεξιό ακροατήριο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πλέον ερείσματα στην Εκκλησία. Η διεκδίκηση, όμως, των ιματίων της πατριωτικής και χριστιανικής Δεξιάς οδηγεί και τους δύο σε πρακτικές που μάλλον δεν αρμόζουν στους δήθεν θεματοφύλακες της πίστης.