Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε στον Κυριάκο Βελόπουλο η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη με την Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης βλέπει ήδη τα πρώτα σημάδια κόπωσης του κόμματος του, παρά την προσπάθεια του να κερδίσει ψήφους από την λαϊκή δεξιά με ακραία ρητορική.Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου έχει σταματήσει την άνοδό του και εμφανίζει μια μικρή κάμψη των ποσοστών του. Αυτή η κάμψη έρχεται την ίδια περίοδο που η Νέα Δημοκρατία αρχίζει ξανά να παίρνει τα πάνω της, προφανώς συσπειρώνοντας το δεξιό κοινό γύρω από την μεγάλης εθνικής σημασίας υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη. Μάλιστα σε δημοσκόπηση της «ΜτΚ» για την βόρεια Ελλάδα, η Ελληνική Λύση σε μία προνομιακή περιοχή για την ίδια επιστρέφει ξανά σε μονοψήφιο ποσοστό πίσω από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη που βρίσκονται δίπλα στον Κυριάκο Βελόπουλου φοβούνται ότι θα δημιουργηθεί ένα «εθνικό ρεύμα» υπέρ της υποψηφιότητας του Φρέντι Μπελέρη, το οποίο θα επηρεάσει κυρίως τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης, καθώς στόχος τους ήταν να προσελκύσουν δυσαρεστημένους δεξιούς που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος πάνω στον πανικό του με τις φήμες για υποψηφιότητα Μπελέρη με την Νέα Δημοκρατία, έσπευσε να προτείνει και ο ίδιος στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας να είναι υποψήφιος με την Ελληνική Λύση. Φυσικά ο Φρέντι Μπελέρης έκανε σαφές σε όλους ότι θα είναι υποψήφιος μόνο με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς πιστεύει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν αναζητά ευκαιριακές συμμαχίες ούτε ακραίες ρητορικές. Στο ίδιο κλίμα και πάνω στο πανικό του ο Κυριάκος Βελόπουλος θα ακολουθήσει ακραία ρητορική με θεωρίες συνωμοσίας με την ελπίδα ότι μπορεί να συσπειρώσει γύρω του ένα αντισυστημικό κοινό της δεξιάς. Μια συνταγή που θεωρεί ήδη επιτυχημένη. Ήδη στην πρώτη ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης μετά την υποψηφιότητα Μπελέρη, επιχειρείται μια προσωπική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι δεν είναι... πατριώτης διότι ενδίδει(!) στις απαιτήσεις της Τουρκίας: «Ο πρωθυπουργός έχει μπερδέψει τον ενδοτισμό με τον πατριωτισμό. Δηλώνει πατριώτης αλλά συνεχώς ενδίδει στις προκλήσεις της Τουρκίας. Σήμερα μας μίλησε για καλό κλίμα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Ποιο είναι το καλό κλίμα; Αυτό που δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να κάνει θαλάσσιο πάρκο στις Κυκλάδες; Το επαναλαμβάνουμε: μπερδεύει τον πατριωτισμό με τον ενδοτισμό».

Η δεύτερη ανησυχία Βελόπουλου

Ωστόσο στο στρατόπεδο του Κυριάκου Βελόπουλου ανησυχούν για ακόμη ένα πρόσωπο που γνωρίζουν ότι κάνει γκελ στο δεξιό κοινό και είναι πιθανό να βγει πρώτος σε σταυρούς στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Αυτός δεν είναι άλλος από τον γνωστό δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά. Στην Ελληνική Λύση γνωρίζουν ότι ο Γιώργος Αυτιάς έχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα στην ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων στην οποία στοχεύει και ο Κυριάκος Βελόπουλος. Μάλιστα στέλεχος της Ελληνικής Λύσης έλεγε χαρακτηριστικά ότι ο Γιώργος Αυτιάς έχει περισσότερο κοινό στους παραδοσιακούς δεξιούς της βόρειας Ελλάδας πάρα στην Αττική ή τον τόπο καταγωγής του στην Σάμο!

Αυτό που πραγματικά ανησυχεί τον Κυριάκο Βελόπουλο, ωστόσο, είναι ότι η άνοδος του κόμματος του έχει φτάσει «ταβάνι». Οι δεξιές υποψηφιότητες της Νέας Δημοκρατίας, η πόλωση πριν τις ευρωεκλογές αλλά και πιθανές γκάφες με θεωρίες συνωμοσίας καθώς και η ακραία ρητορική που αποθαρρύνουν το σοβαρό δεξιό κοινό να ψηφίσει Ελληνική Λύση, σύμφωνα με γνωστό δημοσκόπο, θα οδηγήσουν σύντομα σε ένα ξεφούσκωμα των ποσοστών του. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχει αυξημένα ποσοστά σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου, ωστόσο δεν θα μπορέσει να γίνει καταλύτης εξελίξεων στην δεξιά όπως θέλει να ελπίζει ο ίδιος.