Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  θα επισκεφθεί μαζί με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την Παρασκευή τις δομές της Aρχιεπισκοπής στον Ωρωπό, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης.

Η επίσκεψη έρχεται λίγες ώρες μετά το μήνυμα του αρχιεπισκόπου για τις επιθέσεις εις βάρος πολιτικών, με αφορμή τη βιαιοπραγία εις βάρος της βουλευτού της ΝΔ Αγγελικής Δεληκάρη αλλά και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Νωρίτερα, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καταδίκασε τις επιθέσεις κατά πολιτικών, με αφορμή το χαστούκι που δέχθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελική Δεληκάρη, σε ναό στην Καβάλα

Όπως είπε μετά από ερώτηση δημοσιογράφων,«η Εκκλησία δεν εκδικείται» αν και συμπλήρωσε ότι «αγαπάει (σ.σ. η Εκκλησία), αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της».

«Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή» είπε αρχικά ο κ. Ιερώνυμος, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ για να συμπληρώσει:

«Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της».

Σημειώνεται ότι αύριο το πρωί ο κ. Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, την πρώτη από τότε που ανέλαβε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στα εγκαίνια του Ε65 ο Μητσοτάκης

Στην εκδήλωση για την παράδοση του τμήματος Λαμία-Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 στις 10 αύριο το πρωί θα παραστεί και θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Εν συνεχεία ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην παρουσίαση για την αποκατάσταση ζημιών από τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias», στο Μουζάκι Καρδίτσας.