Μια προσωπική επίθεση κατά του Γιώργου Αυτιά εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης, θυμίζοντας τον μέντορά του Παύλο Πολάκη και τις επιθέσεις που εξαπολύει κατά πάντων, ακόμη και κατά συντρόφων, όταν θέλει να υπερασπιστεί τον εκάστοτε αρχηγό του ή να προγράψει όλους όσοι δεν συμφωνούν μαζί του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε την παρουσίαση, την τρίτη δόση, των υποψήφιων-υποψήφιων του κόμματος για ευρωβουλευτές –η ψηφοφορία θα γίνει την Κυριακή–για να επιτεθεί προσωπικά στον Γιώργο Αυτιά, τον οποίο μάλιστα κατηγόρησε ότι έχει… χουντικά συνθήματα, διότι δήλωσε πως είναι υπέρ της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας, την ώρα μάλιστα που και ο ίδιος μιλά για την πατριωτική αριστερά, δηλώνει πως είναι θρήσκος και δεν το διαπραγμάτευεται ενώ τάσσεται και υπέρ της οικογένειας έχοντας δηλώσει ότι θέλει να αποκτήσει και δύο παιδιά…

«Θέλω να δείτε τις υποψηφιότητές μας για το Ευρωκοινοβούλιο. Δείτε τα πρόσωπα, τις σπουδές, τις ιδέες των νέων ανθρώπων που ήρθαν κοντά μας και ύστερα δείτε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Και εκεί το νέο έχει πρόσωπο: Γιώργος Αυτιάς» είπε, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Προχώρησε ακόμη περισσότερο σε μια άθλια προσωπική επίθεση.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Σας ρωτάω ποια είναι η αλλαγή που επιθυμείτε; Είναι ο Γιώργος Αυτιάς ή αυτή η αξιοκρατία που βλέπετε; Ποια είναι η χώρα που ονειρεύεστε για τα παιδιά σας, τα νέα παιδιά που ονειρεύονται να μπουν στην πολιτική ή ο επίσημος προπαγανδιστής του Κυριάκου Μητσοτάκη που τώρα ανταμείβεται; Ο Αυτιάς των fake news του Σαββατοκύριακου που δήλωσε σήμερα ότι κεντρικό του σύνθημα για εκείνον είναι πατρίς, θρησκεία, οικογένεια της χούντας;»

Και ως κερασάκι στην τούρτα των νέων προγραφών τύπου Πολάκη σημείωσε: «Γιατί αυτό πάντα έκαναν οι Ελλαδέμποροι της δεξιάς. Προσπαθούσαν να παρουσιαστούν πιο πατριώτες από τη δημοκρατική παράταξη που πολέμησε, πιο οικογενειάρχες από τις δεκάδες χιλιάδες δημοκρατικές οικογένειες που έδωσαν το αίμα τους για μία ελεύθερη πατρίδα. Η ιστορία δεν πρόκειται να ξεχαστεί, εμείς δεν πρόκειται να την παραδώσουμε σε συνθήματα που ανήκουν σε άλλες εποχές. Εμείς είμαστε η σύγχρονη πολιτική και το μέλλον που αξίζει σε αυτόν τον τόπο».

Με το… κερασάκι έδειξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ίδιο πρωταγωνιστή επενδύει στον διχασμό. Θέλει νέες πλατείες, νέες κρεμάλες και κυρίως να δημιουργηθεί ένα τοξικό κλίμα. Και δεν διστάζει να στοχοποιήσει πολιτικούς αντιπάλους με κάθε τρόπο, ακόμη και με τους πλέον ακραίους.