Η καραμέλα της διαφάνειας ως προς τον τρόπο που ζει δεν φεύγει από το στόμα του Στέφανου Κασσελάκη. Αυτή είναι η απάντησή του για το σπίτι στο Κολωνάκι που κόστισε, όπως είπε, 1,8 εκατ. ευρώ, αυτή και για το πώς και με ποιον ζει. Ως εδώ καλά και κυρίως αδιάφορα. Μόνο που υπάρχει ένα θέμα. Ότι δεν είναι τόσο ξεκάθαρος αναφορικά με το ζήτημα των εταιρειών του. Γιατί; Ο ίδιος ξέρει…

Η απάντησή του στην ερώτηση που του έκανε ο Νίκος Ευαγγελάτος στη συνέντευξη που του παραχώρησε, ο τρόπος με τον οποίο απάντησε, η νευρικότητα που έδειξε και κυρίως η αλαζονεία με την οποία αντέδρασε δείχνουν πολλά. Κυρίως ότι το… μόνιμο χαμόγελο αλλάζει όταν ο ίδιος στριμώχνεται.

«Δεν είσαι ο λογιστής μου για να σου απαντήσω» τόνισε στην ερώτηση για το πόσες εταιρείες έχει ή είχε, συμμετέχει ή συμμετείχε. Το ίδιο αλαζονική και η αναφορά για το ενδεχόμενο να του επιβληθεί πρόστιμο αφού βάσει του νόμου που ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε το 2016 προκειμένου να πλήξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, έπρεπε να έχει αποχωρήσει εντός διαστήματος 90 ημερών από την ημέρα που εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ έχει πει πως θα πληρώσει το προβλεπόμενο πρόστιμο αν του επιβληθεί, αυτήν τη φορά άφησε αιχμές δείχνοντας πως προτίθεται να το χρησιμοποιήσει για να κατηγορήσει την κυβέρνηση για δήθεν πολιτική δίωξη. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, το να μη δίνει σαφή απάντηση, να παραπέμπει στην κατάθεση Πόθεν Έσχες –τη μια λέει πως θα το κάνει προτού λήξει η προθεσμία προς τα τέλη Ιουνίου, την άλλη ότι θα το κάνει πριν από τις ευρωεκλογές– και να κατηγορεί όσους ζητούν απαντήσεις, γεννά όλο και περισσότερα ερωτήματα.

Αν μη τι άλλο, την ώρα που μιλά για διαφάνεια και πετά λάσπη κατά του πρωθυπουργού μιλώντας για 41 ακίνητα, επαναφέροντας τα περί σπιτιού του Βολταίρου, πρέπει να αποδείξει ότι το εννοεί. Ειδικά μετά τα… αστακοκάραβα και τα δάνεια από εταιρείες που έχουν συσταθεί στο Ντέλαγουεαρ στα κομματικά Μέσα Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Δάνεια για τα οποία σαφείς απαντήσεις δεν έχουν δοθεί, ειδικά ως προς το πού επιστράφηκαν και σε ποιους λογαριασμούς.

Με απλά λόγια: καλό θα είναι να πει και σε εμάς τι συμβαίνει με τις εταιρείες του, σε πόσες συμμετέχει ή συμμετείχε και ας μην είμαστε οι λογιστές του