Κάπως αργά... ανακάλυψε ο αρθρογράφος της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Καρτερός τι... εστί Πολάκης. Οταν τον εξυμνούσε-γιατί έτσι βόλευε το συριζαικό αφήγημα- ήταν καλός και χρήσιμος ο αψύς Κρητικός. Τώρα στην πυρά. Ας είναι: ποτέ δεν είναι αργά, ακόμη και για τον στενό συνεργάτη του Αλ. Τσίπρα, να αναγνωρίσει τα λάθη του. Και δεν τα λες και λίγα. Αρκεί κανείς να ανατρέξει στα γραπτά του στην κομματική «Αυγή» για να... δει την εχθροπάθεια που αποπνέουν τα κείμενά του για πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφους που κάνανε κριτική στον «άχαστο» Τσίπρα.

Διαβάστε το άρθρο του Θ. Καρτερού στην «Αυγή» (12/4/2024) για τον Πολάκη

Ολα εξηγούνται... για τον Παύλο Πολάκη

Ολα εξηγούνται... Η φράση ανήκει στον Παύλο Πολάκη, με τα δυσοίωνα αποσιωπητικά στο τέλος της να υπονοούν τα χειρότερα για τον Γιώργο Κατρούγκαλο. Ο οποίος διορίστηκε στον ΟΗΕ, κι αυτό κατά τον Βηματοδότη έγινε με τη στήριξη της κυβέρνησης.

Το γράφει το Βήμα, το υιοθετεί ο Πολάκης, ιδού λοιπόν γιατί ο Κατρούγκαλος είπε όσα είπε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Για να εισπράξει τα αργύρια. Αυτό υπαινίσσεται η ανάρτηση. Και οι «αγανακτισμένοι οπαδοί» από κάτω παίρνουν το μήνυμα και επιδίδονται σε φραστικό πογκρόμ. Που ο Πολάκης δεν θεωρεί σκόπιμο να αποδοκιμάσει.
Πολύ πίσω πάμε με τέτοια σκοτεινά αποσιωπητικά. Έσπευσε και η πολιτική ύαινα ονόματι Άδωνης να «υπερασπιστεί» τον Κατρούγκαλο απέναντι στον Πολάκη. (Παλιά η Ασφάλεια και η Δεξιά «υπερασπίζονταν» τον Πλουμπίδη όταν το κόμμα του τον έβγαζε χαφιέ. Αφού τον έστησαν στον τοίχο...) Τους βολεύει η εικόνα. Ο ένας βγάζει τον άλλο προδότη, κάποιοι βγάζουν τα απωθημένα τους, ανακατεύουν στη λάσπη τον Τσίπρα, την Αχτσιόγλου, τον Τσακαλώτο, τον νόμο Κατρούγκαλου - που ψήφισε καιο Πολάκης και καλά έκανε. Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση. Για τον Μητσοτάκη.

Με τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει, βέβαια, σχέση η θέση του Κατρούγκαλου στον ΟΗΕ - καμιά σχέση με τη Ν.Δ. Άμισθη είναι - καμιά σχέση με χρήμα. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι η κυβέρνηση τον «στήριξε». Το έγραψε, βέβαια, ο Βηματοδότης. Αλλά αν επικαλεστεί κανείς όσα κατά καιρούς έχει γράψει ο Βηματοδότης για τον Πολάκη και άλλους, θα έπρεπε να έχουν δίπλα στο όνομά τους πέντε αράδες αποσιωπητικά. Αφήστε που αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε με όρους προδοσίας, δεν θα έμενε τίποτε όρθιο. Ούτε βέβαια ο καταγγελτικός Πολάκης, που επί Τσίπρα με τις αναρτήσεις και τις δηλώσεις του... (Αποσιωπητικά.)

Ο Κατρούγκαλος διέπραξε ένα σοβαρό πολιτικό λάθος, που κόστισε εκλογικά. Εξού και αποβλήθηκε από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ως εκεί όμως. Δεν δικαιούται κανένας να σβήνει δεκαετίες προσφοράς του στην Αριστερά, στην κυβέρνηση Τσίπρα, στη χώρα.

Να τον διασύρει μέχρι δολοφονίας χαρακτήρα. Πολύ περισσότερο όταν η ψυχή του αυτουργού είναι και ψυχή του Κασσελάκη, κατά δήλωση του τελευταίου τουλάχιστον. Αλήθεια, συμφωνεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι έτσι «όλα εξηγούνται»;