Με άρθρο του στη χθεσινή «Αυγή», ο Θανάσης Καρτερός τοποθετείται για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και σχολιάζει με ιδιαίτερα σκωπτικό τρόπο τις ατάκες του προέδρου: «Η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, την οποία στήριξε με υπογραφές βουλευτών του ο ΣΥΡΙΖΑ, προεξοφλήθηκε με δήλωση του προέδρου του ως κοκορομαχία και σόου (...). Η συνήθης περίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αμυντικές δαπάνες άλλαξε με κοφτή δήλωση του προέδρου του στη Ναταλία Γερμανού. Δεν γίνεται να μειωθούν, δήλωσε. Δεν γίνεται. Πριν κλείσει χρόνος από τις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει διπλές εκλογές τον Ιούνιο (...). Εν όψει ευρωεκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα διεθνών παρατηρητών, επίσης με δήλωσή του».

Σχολιάζει επίσης την ευκολία στελεχών του κόμματος να υιοθετούν αυτοστιγμεί τις δηλώσεις του προέδρου, σαν να ήταν συλλογικά επεξεργασμένες προτάσεις: «Δεν έχει πρόβλημα προφανώς ο Στέφανος Κασσελάκης, το αντίθετο μάλιστα, να δημοσιοποιεί ως θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ρηξικέλευθες προσωπικές του θέσεις. Το κάνει συστηματικά (...). Δεν δείχνουν να έχουν πρόβλημα, επίσης, μια σειρά επώνυμα στελέχη του κόμματος, που ή σπεύδουν να υιοθετήσουν ως θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ τις θέσεις του προέδρου, τις οποίες μαθαίνουν από τα ΜΜΕ, ή σιωπούν υπό το καθεστώς αιφνιδιασμού».

Πάντως, όντως υπάρχει μια αναμενόμενη ανατροπή στον ΣΥΡΙΖΑ και ουδόλως έχει να κάνει με τις ευρωεκλογές, αλλά έχει να κάνει με την ανατροπή της ίδιας της λειτουργίας του κόμματος από έναν άνθρωπο που γράφτηκε μέλος στο παρά πέντε της διαδικασίας και πληρώνοντας δύο ευρώ έγινε αρχηγός.