Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού. Κληθείς να απαντήσει εάν θα κοινοποιούσε την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα, ο κύριος Βασιλειάδης είπε «όχι, ξεκάθαρα», ενώ παράλληλα τόνισε ότι «η άποψή μου είναι ότι αν θέλουμε να έχουμε πολιτική αλλαγή, πρέπει να εμείνουμε στην πολιτική, όχι στην παραπολιτική», αδειάζοντας ουσιαστικά την Έλενα Ακρίτα. Στην συνέχεια προσπάθησε να υποβαθμίσει την σημασία της συγκεκριμένης δήλωσης, λέγοντας ότι αποπροσανατολίζει την συζήτηση από το μείζον, που κατά την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το δυστύχημα στα Τέμπη, όμως ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης ενέπλεξε την συγκεκριμένη ανάρτηση με το δυστύχημα των Τεμπών, με μια δική του ανάρτηση -μετά από εκείνη του Κυριάκου Μητσοτάκη-, ο οποίος είπε ότι θα υπερασπιστεί την οικογένειά του. Αυτά παθαίνει κανείς, όταν δεν αδειάζει εξ αρχής και ξεκάθαρα, τέτοιες προβληματικές δηλώσεις.

Ενδιαφέρον όμως έχει ότι ο κύριος Βασιλειάδης, είναι το πρώτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που άδειασε την Έλενα Ακρίτα και αυτό έχει τη σημασία του, καθώς ήταν αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος μέχρι πριν από έναν περίπου μήνα, καθώς μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ παραιτήθηκε. Το ενδιαφέρον είναι ότι προτού δημοσιεύσει την επιστολή της παραίτησής του, την είχε αποστείλει στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Αλέξη Τσίπρα. Μένει να δούμε εάν θα υπάρξει συντονισμένο «άδειασμα» προς την κυρία Ακρίτα, από στελέχη της άμεσου επιρροής του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να δημιουργήσει εκ νέου πρόβλημα στον Στέφανο Κασσελάκη, ή αν τελικά ήταν μια εντελώς μεμονωμένη ενέργεια.

Η δήλωση του Γιωργου Βασιλειάδη

Γιώργος Κακούσης: «Κύριε Βασιλειάδη, θα κοινοποιούσατε στα δικά σας social media, την ανάρτηση της Ακρίτα;»

Γιώργος Βασιλειάδης: «Όχι».

Γιώργος Κακούσης: «Γιατί;»

Γιώργος Βασιλειάδης: «Όχι, ξεκάθαρα. Μολονότι αδικούμε την κουβέντα έτσι, γιατί η κυρία Ακρίτα απάντησε σε μια άλλη ανάρτηση -εγώ δεν είμαι και φαν των social media και δεν μπορώ να σας πω με πλήρη λεπτομέρεια το τι έχει συμβεί-, εμένα η άποψή μου είναι ότι αν θέλουμε να έχουμε πολιτική αλλαγή, πρέπει να εμείνουμε στην πολιτική, όχι στην παραπολιτική. Μολονότι η όλη αυτή συζήτηση που έχει ξεκινήσει ερίζεται από δημοσιεύματα, δεν ξεκινάει από κομματικά γραφεία και προφανώς είναι ζήτημα της κυβέρνησης και των σχέσεων των ειδικών που έχει, ή δεν έχει, με διάφορα συμφέροντα. Από εκεί και μετά, εγώ προσωπικά αν με ρωτάτε, όχι».

Γιώργος Κακούσης: «Ο πρόεδρός σας δεν φάνηκε πάντως να αποδοκιμάζει αυτή την ανάρτηση. Θα έλεγα ότι μάλλον την επιβράβευσε κιόλας, με την ανάρτηση την οποία έκανε ο ίδιος».

Γιώργος Βασιλειάδης: «Δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση ξαναλέω, να μείνουμε στην ουσία των προβλημάτων -»

Γιώργος Κακούσης: «Αυτό είναι η ουσία, είναι πολιτικό».

Άννα Λιβαθυνού: «Ξέρετε κάτι; Η κυρία Ακρίτα το σύνδεσε με την υπόθεση των Τεμπών».

Γιώργος Κακούσης: «"Λιγότερο οικογενειάρχης ο μπαμπάς των θυμάτων και περισσότερο ο Μητσοτάκης;", λέει ο κύριος Κασσελάκης».

Γιώργος Βασιλειάδης: «Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα κορυφαίο κοινωνικό γεγονός, όπως είναι τα Τέμπη, μια εθνική τραγωδία που πρέπει να πέσει άπλετο φως και βλέπουμε την κυβέρνηση να προσπαθεί να συσκοτίσει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο -και κοινοβουλευτικά- την υπόθεση. Από εκεί και μετά, πιστεύω ότι και εμέις πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ούτως ώστε να μη χάνεται το επίκεντρο της συζήτησης από την ουσία του προβλήματος, που είναι η Δικαιοσύνη και άπλετο φως παντού, να μη χάνεται στις λεπτομέρειες που η κυβέρνηση ψάχνει να βρει, να πιαστεί, για να αλλάξει την ατζέντα. Αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης πάντοτε, καλό θα είναι εμείς να μην συνδράμουμε σε αυτές τις προσπάθειες».