Τα μαχαίρια έχουν βγει στον ΣΥΡΙΖΑ παρά την προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να αποφευχθεί νέος γύρος εσωστρέφειας. Η επίθεση του Βαγγέλη Αντώναρου κατά του Γιώργου Τσίπρα -υποψήφιοι αμφότεροι στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος- και τα όσα είπε για τον συνυποψήφιό του, χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Αντώναρος το βράδυ της Πέμπτης ερωτηθείς για τα όσα είπε ο Γιώργος Τσίπρας αναφορικά με το «θαύμα της κολυμπήθρας» και την προφητεία που επικαλέσθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση φτάνοντας στο σημείο να τον παραλληλίσει με τον Γιώργο Κατρούγκαλο στον οποίο σημειωτέον στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτουν ευθύνες για το μέγεθος της ήττας στις εθνικές εκλογές.

«Σε μια κορυφαία εκλογική αναμέτρηση ένα μεγάλο κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πάει —και πρέπει να πάει— με μια γραμμή και ενιαίο λόγο. Όσοι θέλουν να παίξουν τον δικό τους ταμπουρά, αυτοακυρώνονται» είπε ο Βαγγέλης Αντώναρος για να προσθέσει ότι «δεν έχουμε ανάγκη από άλλους Κατρούγκαλους».

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Τσίπρας το πρωί της Πέμπτης δήλωσε ότι «θαύματα η Αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο - όλα τα δημοκρατικά κόμματα δεν είχανε. Δηλαδή αυτά ανήκουν σε κάποιους ιδιαίτερους χώρους. Κάθε ορθολογιστής άνθρωπος δεν μιλάει για τέτοια πράγματα».

Μάλιστα πρόσθεσε πως «αυτό δεν είναι καλό στοιχείο, πάντως, με τα θαύματα. Ήταν λίγο σοκαριστικό (...) εμένα μου ήταν σοκαριστικό, με το θαύμα», ενώ παράλληλα σημείωσε ότι «το κόμμα μέχρι πέρυσι μπορεί να είχε πολλά στραβά τα οποία πρέπει να διορθωθούν, αυτό είναι ένα πράγμα. Η μετάλλαξη η ιδεολογική είναι κάτι άλλο. Δεν νομίζω ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει μια μετάλλαξη ιδεολογική του ΣΥΡΙΖΑ. Η ψυχή που εξέφραζε ο Αλέξης Τσίπρας, ό,τι λάθη και να έχει κάνει, είναι μια ψυχή που αυτή είναι η ψυχή μας. Την ψυχή σου δεν την αλλάζεις».

Όπως φαίνεται αυτά ενόχλησαν τον Βαγγέλη Αντώναρο που έστρεψε τα πυρά στον… σύντροφό του θέλοντας ενδεχομένως να αποδείξει ότι έχει ενσωματωθεί πλήρως στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη.

Πάντως αξίζει ν' αναφερθεί ότι και η αναφορά του στον Γιώργο Κατρούγκαλο έδειξε ότι ο Παύλος Πολάκης δεν είναι ο μόνος που τα βάζει με τον πρώην υπουργό και σύντροφό του στον ΣΥΡΙΖΑ. Αξιοσημείωτο και το γεγονός πως η Πέμπτη κύλησε με επιθέσεις μεταξύ συντρόφων και μάλιστα μεταξύ συντρόφων που βρίσκονται στο ίδιο ευρωψηφοδέλτιο, αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, και κατέληξε με έναν εξ αυτών να βλέπει πρόωρα τη λήξη της πολιτικής του καριέρας...