Συνεχίζει να ρίχνει καρφιά προς τον Στέφανο Κασσελάκη, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ενώ παράλληλα πλέκει το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα, απαιτώντας σεβασμό προς τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Στην συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά, στους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη, ο κύριος Ζαχαριάδης θέλοντας να τεκμηριώσει την ευκαιρία που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, με βάση το νομοσχέδιο για τα μη-κρατικά πανεπιστήμια, είπε ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ μείνει το μοναδικό κόμμα στην αντιπολίτευση που είναι αποφασιστικά υπέρ του δημοσίου πανεπιστημίου, θα έχει πολιτικά οφέλη. Όμως η δημοσιογράφος του είπε ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις, εννοώντας τον Πέτρο Παππά, ο οποίος τάσσεται ανοιχτά υπέρ των μη-κρατικών πανεπιστημίων, λέγοντας ότι «αυτό σημαίνει σεβασμός, στις συλλογικές αποφάσεις. Αυτό σημαίνει να σέβομαι τις αποφάσεις των οργάνων. Αυτό σημαίνει να μην λέει ο καθένας την αποψάρα του». Φυσικά, το γεγονός ότι ο Πέτρος Παππάς, είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, σίγουρα έπαιξε κάποιον ρόλο, προκειμένου να υποστεί την επίθεση του Κώστα Ζαχαριάδη.
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν θα μπει κομματική πειθαρχία, αναφορικά με το νομοσχέδιο των μη-κρατικών πανεπιστημίων, ο κύριος Ζαχαριάδης είπε ότι είναι κατά της κομματικής πειθαρχίας, ενώ τάχθηκε υπέρ της πειθούς. βέβαια, δεν άφησε την ευκαιρία για μια ευθεία βολή προς τον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας ότι «δεν θέλω να πούμε, όπως στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, κομματική πειθαρχεία, δεν ψήφισαν δυο και δεν έγινε τίποτα. Εγώ θέλω όταν λέμε κομματική πειθαρχία, να εννοούμε κομματική πειθαρχία», εγκαλώντας ουσιαστικά τον Στέφανο Κασσελάκη, επειδή δεν διέγραψε τον Παύλο Πολάκη! Μια ωραία ατμόσφαιρα, συνεχίζει να υπάρχει εκεί στην Κουμουνδούρου.
Ενδιαφέρον όμως έχει το εγκώμιο στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο Κώστας Ζαχαριάδης ζήτησε να μην εργαλειοποιείται ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς, εάν δεν υπήρχε εκείνος, δεν θα υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, είπε για τον εαυτό του ότι όλα του τα επιτεύγματα οφείλονται στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ για τον Στέφανο Κασσελάκη είπε ότι «έγινε αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί υπήρχε ο Τσίπρας να του παραδώσει. Πολλά από τα στελέχη που έχουν κάνει βουλευτές, υπουργοί και τα λοιπά - πιο χαμηλούς τόνους αναφορικά με αυτό. Απόλυτος σεβασμός, έτσι;». Να συμφωνήσουμε, ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν την σταδιοδρομία τους, τους στον Αλέξη Τσίπρα. Όμως, ο σεβασμός όπως μπορεί να κερδηθεί, έτσι μπορεί και να χαθεί.
Μόλις χθες κατάφερε ο Αλέξης Τσίπρας να τον χάσει τον σεβασμό, όχι από τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά από το ίδιο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η πρότασή του, πήγε με συνοπτικές διαδικασίες στον «κάλαθο των αχρήστων». Παρά λοιπόν τα ευεργετήματα που έχει κάνει ο Αλέξης Τσίπρας σε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, άπαξ και παραμέρισε, είναι ένας ακόμη πρώην πρόεδρος. Και σε ό,τι αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη, όσο σεβάστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, τον Αλέκο Αλαβάνο, άλλο τόσο θα τον σεβαστεί και ο Στέφανος Κασσελάκης, τον Αλέξη Τσίπρα. Ιδίως μετά από την εντελώς άτσαλη, απόπειρα καθαίρεσής του.
Η δήλωση του Κώστα Ζαχαριάδη
Στέλλα Γκαντώνα: «Θεωρείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο, είναι ελκυστικός για την κοινωνία;»
Κώστας Ζαχαριάδης: «Εγώ νομίζω ότι αφήσαμε πίσω μας μια δύσκολη διαδικασία. Από τον τρόπο με τον οποίο θα τοποθετηθούμε στα ζητήματα, θα κριθει το κατά πόσο ένας κόσμος που μας επιλέγει, ένας κόσμος ο οποίος δεν μας επιλέγει, αλλά μας παρακολουθεί, ένας κόσμος ο οποίος μας ακολουθούσε, μας αγαπούσε αλλά δεν τους αρέσει η τρέχουσα κατάσταση, πώς αυτούς μπορούμε να τους συγκινήσουμε και να τους φέρουμε κοντά μας. Αν για παράδειγμα, έχουμε μια αποφασιστική στάση υπέρ του δημόσιου πανεπιστημίου και εμείς μείνουμε μόνοι μας στην αντιπολίτευση -»
Στέλλα Γκαντώνα: «Δεν είστε ενιαίοι όμως, σε αυτό».
Κώστας Ζαχαριάδης: «Α, μα αυτό σημαίνει σεβασμός, στις συλλογικές αποφάσεις. Αυτό σημαίνει να σέβομαι τις αποφάσεις των οργάνων. Αυτό σημαίνει να μην λέει ο καθένας την αποψάρα του -όχι όταν έχουμε συνέδριο».
Στέλλα Γκαντώνα: «Θα μπει κομματική πειθαρχία στα ιδιωτικά πανεπιστήμια;»
Κώστας Ζαχαριάδης: «Προφανώς και όταν έχουμε συνέδριο, ο καθένας θα πει την άποψή του. Εγώ δεν είμαι υπέρ της κομματικής πειθαρχίας -και φάνηκε και στο προηγούμενο νομοσχέδιο- εγώ είμαι υπέρ της πειθούς. Δηλαδή, εγώ δεν θέλω να πούμε, όπως στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, κομματική πειθαρχεία, δεν ψήφισαν δυο και δεν έγινε τίποτα. Εγώ θέλω όταν λέμε κομματική πειθαρχία, να εννοούμε κομματική πειθαρχία. Όταν λέμε με την πειθώ, εννοούμε με την πειθώ».
Θανάσης Φουσκίδης: «Θεωρείτε -με δεδομένο ότι δεν έγινε δεκτή η πρόταση του κυρίου Τσίπρα- εάν το προφίλ του ιστορικού σας ηγέτη, δέχτηκε πλήγμα στον δρόμο προς τις εκλογές;»
Κώστας Ζαχαριάδης: «Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, έγινε με αφορμή την τοποθέτηση του προέδρου Κασσελάκη, ο οποίος έθεσε θέμα εμπιστοσύνης. Την Τρίτη, στην πολιτική γραμματεία (...) θέλω όμως να παρακαλέσω, αναφορικά με τον πρώην πρόεδρό μας , να μην τον εργαλειοποιούμε, δεν είναι σωστό αυτό το πράγμα. Να μιλήσω για εμένα προσωπικά: 30 ετών, ήμουν διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας. 34 χρονών, έγινα βουλευτής. 38 κατέβηκα υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα. Όλο αυτό, δεν θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν αγωνιζόμασταν όλοι μαζί και δεν ήταν μπροστά ο Τσίπρας. Ο Στέφανος Κασσελάκης, έγινε αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί υπήρχε ο Τσίπρας να του παραδώσει. Πολλά από τα στελέχη που έχουν κάνει βουλευτές, υπουργοί και τα λοιπά - πιο χαμηλούς τόνους αναφορικά με αυτό. Απόλυτος σεβασμός, έτσι;»