Η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία αμφισβήτησε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο, προσγείωσε τις βλέψεις του Στεφάνου Κασσελάκη για τις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με την ίδια το 17% των εθνικών εκλογών μάλλον είναι ένα άπιαστο όνειρο. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης όπου σταθεί και όπου βρεθεί δηλώνει με μια απίστευτη αλαζονεία ότι θα γίνει σίγουρα πρωθυπουργός ενώ μέχρι πρότινος έβαζε στόχο για τις ευρωεκλογές την κατάκτηση του 17%, ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εθνικές εκλογές υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Όλα αυτά αγνοώντας επιδεικτικά την πραγματικότητα, η οποία δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο αστάθμητο των δημοσκοπήσεων βρίσκεται σε μονοψήφιο ποσοστό ενώ με αναγωγή έχει ανώτατο όριο το 12%, παλεύοντας με το ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση. Ωστόσο η Όλγα Γεροβασίλη προσγείωσε απότομα τις βλέψεις Κασσελάκη στη συνέντευξη της στο Action24. Εκεί σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποιος είναι ο στόχος του κόμματος για τις ευρωεκλογές, η πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα διαφώνησε με τον Στέφανο Κασσελάκη, απατώντας αφοπλιστικά ότι θα πρέπει να ξεχάσουν το 17% και απλά να καταφέρουν να κατακτήσουν τη δεύτερη θέση, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων: «στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να επιτύχει μεγαλύτερο ποσοστό από τις τρέχουσες δημοσκοπικές προβλέψεις και να διατηρήσει την δεύτερη θέση».

Κοινώς η Όλγα Γεροβασίλη με ρεαλισμό και εμπειρία, τα οποία λείπουν από τον Στέφανο Κασσελάκη, βλέπει τι έρχεται για τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και προσπαθεί να συμμαζέψει τον πήχη. Ωστόσο οι στόχοι που έθεσε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφείς και θα κριθεί γι'αυτούς, καθώς στο συνέδριο κατάφερε να βαπτιστεί πρόεδρος υπό προθεσμία μέχρι τις ευρωπαϊκές κάλπες. Εκεί τον περιμένουν στη γωνία η ομάδα του Αλέξη Τσίπρα αλλά και η ομάδα του Νίκου Παππά, η οποία πλέον κινεί τα νήματα στο κόμμα. 

Καρφιά Γεροβασίλη σε Κασσελάκη 

Ωστόσο η Όλγα Γεροβασίλη δεν προσγείωσε απλά τους φιλόδοξους στόχους Κασσελάκη αλλά φρόντισε να ρίξει και τα καρφιά της εναντίον του σχετικά με την προσπάθεια του να εισέλθει στη βουλή χωρίς να έχει εκλεγεί. Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου, γεγονός που θα σημάνει την είσοδο του κ. Κασσελάκη στη Βουλή, δήλωσε: «Η παρουσία του κ. Ηλιόπουλου κοσμεί το κοινοβούλιο. Παράλληλα, διεξάγει σπουδαία ερευνητική δουλειά για την ανθρωπότητα. Δεν γνωρίζω όμως τι πρόκειται ο ίδιος να αποφασίσει», ενώ πρόσθεσε: «Προφανώς είναι σημαντικό για έναν πρόεδρο κόμματος να βρίσκεται στην Βουλή και να ασκεί το ρόλο του σε όλες τις πτυχές της πολιτικής ζωής εντός και εκτός κοινοβουλίου». Όσον αφορά τους επιλαχόντες βουλευτές στο ψηφοδέλτιο επικρατείας εξήγησε πως «τους αντιλαμβάνομαι ως αυτόνομες και σημαντικές προσωπικότητες και οι ίδιοι θα επιλέξουν τι θα κάνουν». Σημειώνεται ότι όταν τα έλεγε αυτά η Όλγα Γεροβασίλη είχε στο νου της ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εισέπραξε ήδη μια άρνηση για παραίτηση, καθώς η Ζωρζέττα Λάλη δήλωσε οτι θα ορκιστεί κανονικά βουλευτής και δε θα αφήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει βουλευτής. 

Τέλος η Όλγα Γεροβασίλη ισχυρίστηκε ότι δεν θεωρεί ότι θα υπάρξουν προεκτάσεις με την ιστορία της αλλοδαπής εταιρείας Κασσελάκη, αποφεύγοντας να σχολιάσει την ουσία της υπόθεσης. Παράλληλα υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία παραβιάζει συστηματικά το Σύνταγμα ενώ επιτέθηκε και στον Δημήτρη Κουτσούμπα, χαρακτηρίζοντας τη δήλωση του για τα μη κρατικά ΑΕΙ ως παρατραβηγμένη.