Αμνησία φαίνεται πως έπαθε η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία δηλώνει περήφανη για την περίοδο καταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019 και πλέκει το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε στην περίοδο της διακυβέρνησής του, από το 2015 έως το 2019 και δήλωσε: «Αισθάνομαι πάρα πολύ περήφανη για όλα αυτά που καταφέραμε τα χρόνια διακυβέρνησής μας, παρ' όλες τις δυσκολίες. Υπηρέτησα από διαφορετικούς ρόλους και θέσεις τους στόχους της κυβέρνησης και αισθάνομαι ότι, παρά τις όποιες παραλείψεις, τα μεγάλα ζητήματα τα διαχειριστήκαμε με έναν τρόπο υπέρ της Ελλάδας, υπέρ της κοινωνίας, με πρωθυπουργό τον Α. Τσίπρα, ο οποίος ήταν ο πρωτεργάτης αυτού του εγχειρήματος όλα αυτά τα χρόνια».

Για να προσθέσει: «Η παρακαταθήκη που άφησαν τα χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προφανώς με /μας καθορίζει και σήμερα» δήλωσε και τόνισε ότι «τα θέματα στην πολιτική αλλάζουν και προχωρούν, αλλά δεν αποκόπτονται».

Εγκώμιο Τσίπρα

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αφήνουν αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα, η Όλγα Γεροβασίλη έπλεξε το εγκώμιο του πρώην πρωθυπουργού, δηλώντας: «Έχοντας προφανώς την πλήρη εικόνα και για το τι συνέβη και για το τι αντίκτυπο είχε όλη μας η πολιτική, στέκεται κριτικά και αυτό βεβαίως τιμά. Σημειωτέον ότι η δημόσια αυτοκριτική είναι κάτι που εκλείπει από την ελληνική πολιτική σκηνή. Ουδείς πρώην πρωθυπουργός κυβερνήσεων που έριξαν τη χώρα στα βράχια το έχει τολμήσει».

Και πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία κοιμάται ακόμη με το φάντασμα του Αλέξη Τσίπρα», σχολίασε αναφορικά με τη δήλωση Χατζηδάκη (ότι ο κ. Κασσελάκης έπαθε Τσίπρα, τάζοντας τα πάντα στους πάντες) για τα μέτρα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε, λέγοντας πως «τα μέτρα που προτείνουμε είναι πλήρως κοστολογημένα περίπου στα 3,5 δισ. –πλην εκείνων που δεν έχουν δημοσιονομικό αποτύπωμα αλλά αναδιανεμητική αντίληψη υπέρ της κοινωνίας χωρίς να διαταράσσουν τη δημοσιονομική σταθερότητα».