Αστυνομικός κατηγορείται στη Γαλλία για σοβαρό τραυματισμό μαθητή λυκείου στο πρόσωπο από ευθεία βολή δακρυγόνου στην περιοχή του Παρισιού.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Ποντουάζ, ο αστυνομικός κατηγορείται για «βιαιοπραγία από πρόσωπο που ασκεί δημόσια εξουσία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ακρωτηριασμό ή μόνιμη αναπηρία».
Υπό δικαστική επιτήρηση ο αστυνομικός
Μετά την άσκηση της δίωξης, ο αστυνομικός τέθηκε υπό δικαστική επιτήρηση, ενώ του απαγορεύτηκε να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι νεωτέρας.
Η υπόθεση αφορά περιστατικό κατά το οποίο εκτοξεύτηκε δακρυγόνο με ευθεία βολή, τραυματίζοντας σοβαρά στο πρόσωπο τον μαθητή.
Σε εξέλιξη οι μαθητικές κινητοποιήσεις
Το περιστατικό καταγράφεται ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μαθητικό κίνημα που ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου στην περιοχή του Παρισιού, με βασικό αίτημα περισσότερους πόρους για τα σχολεία.
Οι κινητοποιήσεις εξαπλώνονται σταδιακά και συνοδεύονται από αυξημένη ένταση, λίγο περισσότερο από έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.