Αποκαλυπτικό είναι το άρθρο του Στέλιου Κούλογλου στο Πρώτο Θέμα σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ευρωβουλευτής, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα αποχώρησε από το κόμμα, υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοκτόνησε συλλογικά τον Σεπτέμβριο με την εκλογή Κασσελάκη.

Ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γράφει εμφατικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πέθανε. Ο θόρυβος είναι από τις φωνές των συγγενών». Σύμφωνα με τον ίδιο το κόμμα ξεκίνησε την αυτοκτονική του πορεία πολλούς μήνες πριν, όταν έπεσε θύμα της ίδιας του της προπαγάνδας επί Αλέξη Τσίπρα και δεν ήθελαν να πιστέψουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγούνταν ακόμα και σε τομείς που παραδοσιακά η αριστερά είχε προβάδισμα, όπως η υγεία και η αντιμετώπιση της διαφθοράς. Η κορύφωση συνέβη τον Σεπτέμβριο, με την εκλογή Κασσελάκη, ενός ανθρώπου άσχετου με το κόμμα, την ελληνική πραγματικότητα και την αριστερά, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο.

Καρφιά στον Αλέξη Τσίπρα

Ο Στέλιος Κούλογλου στο άρθρο του υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα του 2019 έπρεπε να προσαρμοστεί στην μετά - κρίση εποχή, ωστόσο το κόμμα έμεινε στάσιμο και έκανε επιφανειακά ανοίγματα στην κοινωνία με ανθρώπους όπως ο Ευάγγελος Αντώναρος. Όπως γράφει χαρακτηριστικά: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο βασικός υπεύθυνος για τους θριάμβους του ΣΥΡΙΖΑ αλλα και για τη στρατηγική ήττα», με την οποία παραδόθηκε ολόκληρη η παράταξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας ότι  «Η υπαρξιακή κρίση του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε όταν εκλέχθηκε ένας τύπος της Goldman Sachs που ήταν και υποψήφιος για υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, που περνούσε από έξω, είδε φως και μπήκε», υποστηρίζοντας ότι αν εκλεγόταν ένας από τους υπόλοιπους ανθυποψηφίους του Κασσελάκη, τα πράγματα δεν θα ήταν ρόδινα, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γινόταν σαπουνόπερα δίχως πολιτική αναφορά. Τέλος καταλήγει ότι η ευκαιρία για ανάκαμψη του κόμματος έχει πλέον χαθεί ανάμεσα σε μια ατελείωτη "φραξιονιστική μάχη χωρίς αρχές».