Στην αποκάλυψη ότι κινούνται διαδικασίες για την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη από τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ACTION 24, στους δημοσιογράφους Ντόρα Κουτροκόη και Νίκο Υποφάντη. Κληθείς να σχολιάσει την νέα κρίση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Κούλογλου είπε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν μέλη της κέντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία «είναι στα τηλέφωνα», καταγράφοντας τους συσχετισμούς, προκειμένου να ανατρέψουν τον Στέφανο Κασσελάκη. Παράλληλα, αποκάλυψε και το παρασκήνιο που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στα πρόθυρα του «εμφυλίου» την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο της πολιτικής γραμματείας, στην οποία συμμετείχε και ο Στέφανος Κασσελάκης μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς βρισκόταν στις Βρυξέλλες. Ο κύριος Κούλογλου είπε ότι η συμπεριφορά του Στέφανου Κασσελάκη κατά τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας ήταν πολύ επιθετική και αυτός ήταν ο λόγος που ο Αλέκος Φλαμπουράρης αποχώρησε. Αξία έχει ότι ο κύριος Κούλογλου, σημείωσε τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί ο Αλέκος Φλαμπουράρης με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Η διεξαγωγή «δημοψηφίσματος» των μελών μέσω του iSyriza, αναφορικά με το όνομα, το σήμα και την ιδεολογική τοποθέτηση του κόμματος, ήταν αυτό που έκανε «έξω φρενών» τους «προεδρικούς» του Αλέξη Τσίπρα, καθώς στο σταθερό ξήλωμα της παρακαταθήκης του, στο οποίο έχει προβεί ο Στέφανος Κασσελάκης, ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία θεωρείται κι αυτή προνομιακή συνομιλήτρια του Αλέξη Τσίπρα, ήταν η πρώτη που δημοσίευσε ανάρτηση με σφοδρή κριτική προς τον Στέφανο Κασσελάκη χθες, ενώ στην συγκεκριμένη ανάρτηση, επικαλέστηκε τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι σαφές ότι το «σύστημα Τσίπρα» είναι πολύ δυσαρεστημένο από τον Στέφανο Κασσελάκη και έχει αποφασίσει να κινηθεί εναντίον του. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο, είναι αν αυτό έγινε καθ' υπόδειξη του Αλέξη Τσίπρα, ή αν αυτή η κίνησή τους, είναι παραίνεση προς τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να σπάσει τη σιωπή του και να τοποθετηθεί δημοσίως. Τις επόμενες ημέρες θα φανεί κατά πού πάει το πράγμα, καθώς υπάρχει πιθανότητα να ακυρωθεί μέχρι και το συνέδριο του κόμματος! Αν δεν ακυρωθεί, θα συνιστούσαμε να μεριμνήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ οι καρέκλες να είναι βιδωμένες στο πάτωμα, διότι όπως πάει το πράγμα, θα ζήσουμε τις αλήστου μνήμης στιγμές, όπου στα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του 90 και του 2000 έπαιζαν... καρεκλιές!

Η δήλωση του Στέλιου Κούλογλου

Ντόρα Κουτροκόη: «Μαθαίνετε ότι υπάρχουν μέλη της κεντρικής επιτροπής, τα οποία αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι στα τηλέφωνα και κοιτάνε να μετρήσουν δυνάμεις;»

Στέλιος Κούλογλου: «Ναι. Είναι στα τηλέφωνα και μετρούν δυνάμεις και να δούνε αντιδράσεις. Θεωρώ ότι ο συσχετισμός των δυνάμεων στα όργανα, είναι υπέρ των αντιπάλων του κ. Κασσελάκη, επομένως θα προχωρήσει αυτή η διαδικασία, η οποία σας λέω, η αφορμή ήταν το ερωτηματολόγιο. Στην πραγματικότητα, αν θέλετε λίγο παραπάνω παρασκήνιο να σας πω, την Τετάρτη συνεδρίασε η πολιτική γραμματεία με τον κύριο Κασσελάκη στις Βρυξέλλες. Εκεί ο κύριος Κασσελάκης ήταν πάρα πολύ επιθετικός. Χρησιμοποίησε πολύ επιθετικές -σχεδόν υβριστικές εκφράσεις- και αυτό οδήγησε και στην αποχώρηση 2-3 στελεχών - και του κυρίου Φλαμπουράρη, ο οποίος έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Τσίπρα. Έτσι κινητοποιήθηκε όλη αυτή η ιστορία. Μετά έβαλε και το ερωτηματολόγιο και αυτή είναι η κατάσταση τώρα. Νομίζω ότι πάνε να τον ανατρέψουν».

Νίκος Υποφάντης: «Ποιοι;»

Στέλιος Κούλογλου: «Όλοι οι αντίπαλοί του και να υπάρξει μια μεταβατική -ενδεχομένως- ηγεσία, η οποία δεν θα καταλήξει πουθενά. Νομίζω ότι δικαιώνονται αυτοί που σκηκώθηκαν και έφυγαν, γιατί το κλίμα πραγματικά και πριν τα σημερινά και πριν το ερωτηματολόγιο -»

Νίκος Υποφάντης: «Είναι εκλεγμένος όμως. Είναι εκλεγμένος από τη βάση».

Στέλιος Κούλογλου: «Και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Πάει να ανατραπεί ένας εκλεγμένος πρόεδρος από τη βάση, ο οποίος όμως δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα στο οποίο εξελέγη. Αυτή είναι όλη η ιστορία».

Νίκος Υποφάντης: «Τώρα το κατάλαβαν; Συγγνώμη, τόσο καιρό τον στήριζαν, τώρα το κατάλαβαν;»

Στέλιος Κούλογλου: «Έλα ντε; Δεν ξέρω, ρωτήστε τον κύριο Παππά. Ο κύριος Παππάς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του Κασσελάκη. Γιατί στον δεύτερο γύρο αν δεν τον είχε υποστηρίξει, δεν θα είχε βγει. Τώρα είναι εναντίον. Τώρα ρωτήστε τον, τι να σας πω; Εγώ νομίζω ότι το παιχνίδι ήταν τελειωμένο, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε πολύ βαθιά κρίση».