Σε αυτή τη δήλωση προέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου. Κληθείς να σχολιάσει την αναστάτωση που έχει γίνει στο εσωτερικό του κόμματος, μετά από την πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη να απευθύνει ερωτηματολόγιο στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ -λίγες ημέρες πριν από το συνέδριο του κόμματος-, στο οποίο ρωτάει αν επιθυμούν να αλλάξει σήμα και όνομα το κόμμα, καθώς και ιδεολογική τοποθέτηση(!), ο Πέτρος Παππάς για μια ακόμη φορά στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη, κόντρα στην «παλιά φρουρά» που του έκανε σφοδρή κριτική για αυτή την επιλογή. Συγκεκριμένα, ο κύριος Παππάς είπε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διακατέχεται από σύνδρομα ιδιοκτητών και ιδιοκτησίας», ενώ παράλληλα είπε ότι η ανασύσταση του κεντροαριστερού πόλου «δεν θα συσταθεί μέσα από διαδικασίες κομματίλας και καμαρίλας». Μια ωραία ατμόσφαιρα, εκεί στην Κουμουνδούρου.

Είναι σαφές, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει απολύτως καμία διάθεση να κρατήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες. Ο λόγος είναι ότι ως «αλεξιπτωτιστής» στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ελέγχει απολύτως τίποτα, ούτε τα κομματικά όργανα, ούτε τις ομάδες, ενώ όσοι τον στήριξαν, έχουν την δική τους ατζέντα, η οποία δεν ταυτίζεται απαραίτητα με αυτή του Στέφανου Κασσελάκη. Αυτό το κατεστημένο προσπαθεί να σπάσει, παρακάμπτοντας όργανα, καταστατικό, διαδικασίες και στελέχη καθώς εάν δεν το κάνει, θα παραμείνει ένας πρόεδρος υπό επιτροπεία, δέσμιος των παιγνίων των «αντιβασιλέων» του. Το ερώτημα είναι εάν θα καταφέρει να σπάσει αυτό το κατεστημένο, ή το ίδιο το κόμμα. Ότι κάτι θα σπάσει, είναι δεδομένο. Αυτή η εβδομάδα αναμένεται να έχει πολλές εξελίξεις.

Η δήλωση του Πέτρου Παππά

Πέτρος Παππάς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διακατέχεται από σύνδρομα ιδιοκτητών και ιδιοκτησίας. Κανένας δεν είναι ιδιοκτήτης του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιοκτήτες του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι ψηφοφόροι του. Αυτό που είναι πολύ κρίσιμο αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα, είναι η ανασυγκρότηση και η ανασύσταση ενός ισχυρού κεντροαριστερού πόλου. Αυτό είναι που λείπει από την χώρα αυτή τη στιγμή και αυτός ο πόλος, δεν θα συσταθεί μέσα από διαδικασίες κομματίλας και καμαρίλας».