Σε πλήρη διάλυση φαίνεται να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TVXS, οι ΟΜ (σ.σ. οργανώσεις μελών) Ζωγράφου και Ιλισίων, είχαν ήδη προβεί την Παρασκευή 16/2 σε ανακοίνωση, στην οποία γνωστοποιούσαν στα μέλη τους, ότι το ενδιαφέρον για την εκλογή συνέδρων ήταν τόσο χαμηλή, που δεν χρειάστηκε καν ψηφοφορία. Ειδικότερα, η κάθε ΟΜ δικαιούται να εκλέξει έναν συγκεκριμένο αριθμό συνέδρων, ανάλογα με τον αριθμό των μελών που είναι εγγεγραμμένα. Το ενδιαφέρον λοιπόν, ήταν τόσο μικρό που, είτε οι υποψήφιοι ήταν οριακά ίσοι με τον αριθμό συνέδρων που δύναται να εκλέξει η ΟΜ, είτε και λιγότεροι! Ως εκ τούτου, όσοι δήλωσαν την υποψηφιότητά τους, προκειμένου να εκλεγούν σύνεδροι, εκλέχθηκαν «αυτοδικαίως» δίχως ψηφοφορία.

Βάζοντας στην άκρη το «power play» μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και Νίκου Παππά, όπου ο Στέφανος Κασσελάκης επιθυμούσε οι εκλογές των συνέδρων να γίνουν διαδικτυακά, προκειμένου να αφαιρέσει την δύναμη του «Μακιαβέλλι της Καισαριανής» στον κομματικό μηχανισμό, η αλήθεια είναι η εξής μια: το κόμμα βρίσκεται σε πλήρη αποδρομή. Διότι αν αυτά συμβαίνουν στις ΟΜ, προτού ξεσπάσει ο κακός χαμός που έγινε την Κυριακή, εύλογα υποθέτει κανείς ότι πλέον το κλίμα είναι ακόμη χειρότερο. Ακόμη, λοιπόν, κι αν του πέρασε ο σχεδιασμός του Νίκου Παππά, η αλήθεια είναι ότι εξακολουθεί να κινεί τα νήματα, σε ένα κόμμα το βρίσκεται στα τελευταία του. Ματαιότης ματαιοτήτων, σύντροφοι...

Η ανακοίνωση των ΟΜ Ζωγράφου και Ιλισίων

«Οι σύντροφοι και συντρόφισσες που έχουν υποβάλει υποψηφιότητα για σύνεδροι είναι αριθμητικά ίσοι(ες) ή λιγότεροι(ες) από τον αριθμό που δικαιούμαστε να εκλέξουμε σύμφωνα με το εκλογικό μέτρο στις οργανώσεις Ζωγράφου και Ιλισίων», πληροφορεί τα μέλη το κείμενο που στάλθηκε προς τα μέλη την Παρασκευή.

«Συνεπώς οι αυριανές εκλογές δεν θα πραγματοποιηθούν όλοι οι σύντροφοι και συντρόφισσες που δήλωσαν υποψηφιότητα θα πάνε στο συνέδριο με την ιδιότητα του Συνέδρου χωρίς εκλογή, δεν χρειάζεται ψηφοφορία».

syriza-ekloges.jpg