Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, στους δημοσιογράφους Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά. Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη, ο κύριος Βέττας εφιστά την προσοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς εκφράζονται, διότι επίκειται (;) και το συνέδριο σε λίγες ημέρες. Ίσως να φοβάται μην παίξουν «καρεκλιές» οι σύντροφοι σύνεδροι. Στην ερώτηση της δημοσιογράφου, εάν αυτή η κρίση μπορεί να φτάσει και σε πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ο κύριος Βέττας απάντησε ότι δεν νομίζει να είναι δυνατό να γίνει τέτοιο πράγμα. Παράλληλα, είπε ότι νομίζει πως «είναι στο μυαλό κάποιων αυτό το πράγμα», καθώς και ότι «δεν θα έχει και κάποια επιτυχία αυτό το πράγμα». Συνεπώς, αυτό που κρατάει κανείς, είναι ότι υπάρχει σαφέστατα πρόθεση από ορισμένους, να «ξηλώσουν» τον Στέφανο Κασσελάκη.

Το αστείο στην υπόθεση όμως, είναι ότι στην αμέσως επόμενη πρότασή του, ο κύριος Βέττας σπεύδει να το μαζέψει, καθώς λέει ότι δεν νομίζει πώς υπάρχουν στα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ σφετεριστές. Άρα, στο μυαλό τίνος βρίσκεται η πρόθεση, να γίνει πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη; Επειδή μας τα λέει κάπως μπερδεμένα τα πράγματα ο κύριος Βέττας, να τα ξεμπερδέψουμε λίγο: ο Στέφανος Κασσελάκης διαπιστώνοντας ότι είναι ένας εντελώς αδύναμος πρόεδρος κόμματος, ο οποίος δεν ελέγχει απολύτως τίποτα από τους μηχανισμούς και τα όργανα του κόμματος, εξελέγη πρόεδρος επειδή στηρίχθηκε από τους «παλαιό-προεδρικούς» προκειμένου να μην εκλεγεί η Έφη Αχτσιόγλου. Ουδείς εξ αυτών έχει ορκιστεί «πίστη και υποταγή» στον Στέφανο Κασσελάκη, ούτε του έχει εκχωρήσει κάποιος εξ αυτών, το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς που έκαστος ελέγχει. Όσοι τον στήριξαν, τον θέλουν υποχείριό τους. Αυτό το κατεστημένο προσπαθεί να σπάσει ο Στέφανος Κασσελάκης και κρίνοντας από τον χαμό που γίνεται, μάλλον δεν θα το πετύχει. Το μείζον ερώτημα -το οποίο δεν είναι βέβαιο ότι θα απαντηθεί άμεσα- είναι το εξής: ποιος «παρήγγειλε το χτύπημα», εναντίον του Στέφανου;

Η δήλωση του Δημήτρη Βέττα

Σταυρούλα Χριστοφιλέα: «Πώς απαντά τώρα ο κύριος Κασσελάκης, στην Κυρία Γεροβασίλη, η οποία είναι ένα άτομο που ήταν κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, παρέμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ -είναι αντιπρόεδρος της Βουλης- και είπε "κοιτάξτε να δείτε, ο Αλέξης Τσίπρας παρέδωσε ένα κόμμα που ήταν κυβέρνηση, το παρέδωσε σε κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κοιτάξτε μη δεν είναι ούτε κι αυτό, σε λίγο"».

Δημήτρης Βέττας: «Εντάξει, νομίζω τώρα ότι αυτές οι φράσεις - κατ' αρχήν να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ό,τι έχει να κάνει με την τοποθέτησή μας, γύρω από τα εσωκομματικά μας. Καλό είναι να αγωνιά κάποιος, καλό είναι να προτείνει κάποιος κάτι, καλό είναι να αντιδρά κάποιος, ή να έχει διαφορετικές απόψεις. Αλλά νομίζω ότι ο τρόπος ο οποίος εκφράζεται, πρέπει να είναι προσεκτικός, γιατί είμαστε κοντά και σε ένα συνέδριο, έτσι; Για αυτόν τον λόγο το λέω, δεν λέω να μην μιλάει κάποιος, μην παρεξηγηθώ».

Σταυρούλα Χριστοφιλέα: «Μπορεί και σε πρόταση μομφής, κοντά να είσαστε για την ηγεσία του κόμματος, κύριε Βέττα;»

Δημήτρης Βέττας: «Δε νομίζω. Δε νομίζω ότι είναι δυνατό αυτό το πράγμα. Νομίζω ότι είναι στο μυαλό κάποιων αυτό το πράγμα και νομίζω τελικά, ότι δεν θα έχει και κάποια επιτυχία αυτό το πράγμα».

Μάκης Προβατάς: «Μπορεί να γίνει με το 50%+1, μπορεί να γίνει αυτό το πράγμα».

Δημήτρης Βέττας: «Όλα μπορούν να γίνουν σε αυτή τη ζωή, κύριε Προβατά. Αλλά νομίζω ότι το κόμμα μας, δεν περιέχει ανθρώπους στα σπλάχνα του τέτοιους, οι οποίοι θα σφετεριστούν, ή ενδεχομένως να θέλουν να σφετεριστούν αρχηγίες και άλλα πράγματα».