Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN, στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Μανώλη Αναγνωστάκη. Κληθείσα να σχολιάσει τον χαμό που έχει γίνει από την πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη, να αποστείλει δηλαδή ένα ερωτηματολόγιο στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, από την διαδικτυακή πλατφόρμα iSyriza, η κυρία Κασιμάτη θέλησε να υποβαθμίσει την εσωκομματική κρίση, λέγοντας ότι δεν ήταν μια ερώτηση δημοψηφισματικού χαρακτήρα, αλλά απλώς, ένα ερωτηματολόγιο. Σε αυτό το πλαίσιο, πήγε να αποδώσει την προσωπική πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη, σαν κομματική απόφαση, καθώς είπε ότι «έχουμε ένα ερωτηματολόγιο», για να την διορθώσει ο δημοσιογράφος λέγοντας «δεν "έχουμε", έχει ο πρόεδρος». Σαφώς εκνευρισμένη, η κυρία Κασιμάτη είπε ότι «οι πρόεδροι έχουν δυνατότητα να έχουν ένα έυρος κινήσεων», ενώ προσέθεσε ότι «δεν θυμάμαι για τον σεβάσμιο Αλέξη Τσίπρα, να υπήρχε τόσο στενή επιτροπεία για τις κινήσεις του». Ευλογείτε, σεβάσμιε γέροντα.

Βέβαια, η λέξη «σεβάσμιος» χρησιμοποιείται είτε για παπάδες -ω, γέροντα η ευχή!- είτε ετυμολογικά μιλώντας, για «για άνθρωπο που εμπνέει το σεβασμό, λόγω της πολύ προχωρημένης ηλικίας του». Επειδή μάλλον ο Αλέξης Τσίπρας, δεν τα πάει ιδιαίτερα καλά με τα εκκλησιαστικά, προφανώς η κυρία Κασιμάτη χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο επίθετο, προκειμένου να καταδείξει ότι ο «υπερήλικας» Αλέξης Τσίπρας αντιπροσωπεύει το παλιό, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοια αποκαθήλωση, τόσο άτσαλη, η αλήθεια είναι ότι δεν την περίμενε κανείς. Σίγουρα όμως όλα αυτά τα «μαζεύει» το σύστημα Τσίπρα και με το συνέδριο να λαμβάνει σε τρεις ημέρες από τώρα -εφόσον δεν ακυρωθεί-, το κλίμα προβλέπεται να είναι εκρηκτικό.

Η δήλωση της Νίνας Κασιμάτη

Παναγιώτης Στάθης: «Το ερωτηματολόγιο, δεν πρέπει να το αποφασίσετε όλοι μαζί; Εσάς σας ρώτησε κάποιος για αυτό;»

Νίνα Κασιμάτη: «Έχουμε ένα ερωτηματολόγιο, που ήθελε ο πρόεδρος να ρωτήσει τη βάση, συγκεκριμένα πράγματα -»

Μανώλης Αναγνωστάκης: «Όχι, ένα λεπτό. Δεν "έχουμε ένα ερωτηματολόγιο". Έχει ο πρόεδρος ένα ερωτηματολόγιο».

Νίνα Κασιμάτη: «Έχουμε στον iSyriza ένα ερωτηματολόγιο -»

Μανώλης Αναγνωστάκης: «Που το έβαλε ο πρόεδρος».

Νίνα Κασιμάτη: «Κοιτάξτε τώρα, οι πρόεδροι έχουν δυνατότητα, να έχουν ένα εύρος κινήσεων, αν είναι δυνατόν. Και να σας πω και κάτι άλλο; Δεν θυμάμαι για τον ιδρυτή, για τον σεβάσμιο, τον αγαπητό μας Αλέξη Τσίπρα, τον ιδρυτή του μεγάλου ΣΥΡΙΖΑ, να υπήρχε τόσο στενή επιτροπεία για τις κινήσεις του».