Οργή στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να μη συμμετάσχει στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, περνώντας παράλληλα στην αντεπίθεση με μια επιστολή στην οποία τους εγκαλεί για σενάρια συνωμοσιολογίας και έλλειψη ανάλογων αντανακλαστικών σε κοινωνικά ζητήματα, όπως των φοιτητών και των αγροτών.

Τα μέλη του οργάνου που συνεδριάζουν εκτάκτως από το μεσημέρι, με αφορμή το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για το όνομα και την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος, ήρθαν αντιμέτωπα - αντί με την παρουσία του Κασσελάκη μέσω τηλεδιάσκεψης από το Λονδίνο όπου βρίσκεται, όπως προβλεπόταν - με μια επιστολή του, με την  οποία περνά στην αντεπίθεση καλώντας τους να σταματήσουν να κυνηγούν χίμαιρες.

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να πρότειναν την έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής και πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη. Για να περάσει η εν λόγω πρόταση χρειάζονται 75 υπογραφές μελών της Επιτροπής. Για να γίνει μομφή στον πρόεδρο του κόμματος απαιτείται το 50+1 της Κεντρικής Επιτροπής. Αν περάσει μια τέτοια πρόταση τότε η εκλογή ηγεσίας παραπέμπεται σε έκτακτο συνέδριο.