Το απόγευμα αναμένεται ο «δεύτερος γύρος» της σύγκρουσης του Στέφανου Κασσελάκη με την Πολιτική Γραμματεία, όπως αυτή εξελίχθηκε χθες, με τον πρόεδρο του κόμματος να επιλέγει να μη συμμετάσχει στη συνεδρίαση του οργάνου και να στέλνει επιστολή καλώντας τα μέλη του να μην κυνηγούν χίμαιρες.

Η δε Πολιτική Γραμματεία που συνεκλήθη εκτάκτως χθες, με αφορμή το περίφημο ερωτηματολόγιο Κασσελάκη προς τα μέλη για ζητήματα που άπτονται της ταυτότητας του κόμματος, συνεδρίαζε έξι ώρες για να καταλήξει στο... τίποτα, εκτός από την πραγματοποίηση νέας συνεδρίασης σήμερα, με την ελπίδα να είναι εκεί και ο πρόεδρος, ο οποίος επιστρέφει από το Λονδίνο. Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, στη διάρκεια της ΠΓ, φέρεται να εισέπραξε τα βέλη ακόμα και ανθρώπων που τον στήριξαν, όπως για παράδειγμα ο Παύλος Πολάκης. «Είμαι σε δύσκολη θέση απέναντί σας γιατί τον στήριξα το καλοκαίρι», είπε ο βουλευτής. Μάλιστα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να πρότειναν την έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής.

Στη δε ανακοίνωση που έβγαλαν με το πέρας της συνεδίασης, τα μέλη της ΠΓ... ενημερώνουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα μελών, όχι κόμμα στελεχών και βεβαίως όχι ένα αρχηγικό κόμμα». Καλούν δε τα μέλη του κόμματος από την κορυφή μέχρι τη βάση να δώσουν ενωμένα τους αγώνες που έρχονται στο συνέδριο του κόμματος. «Σε αυτόν τον αγώνα οι χίμαιρες και τα σενάρια συνωμοσιολογίας δεν πρέπει και ούτε αφορούν κανένα στον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφεραν. Είχε προηγηθεί η επιστολή του Στέφανου Κασσελάκη, στην οποία, ανάμεσα σε άλλα, έγραφε: «Σταματήστε να κυνηγάτε χίμαιρες, να τροφοδοτείτε σενάρια συνωμοσιολογίας πως δήθεν θα φτιάξω Ι.Χ. κόμμα, γιατί απογοητεύουμε τον κόσμο μας».

Πάντως το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη εμφανίζεται καθησυχαστικό ότι σήμερα θα δωθούν όλες οι απαραίτητες απαντήσεις σε σχέση με το ερωτηματολόγιο, το οποίο -όπως είπε χθες- δεν έχει πρόθεση να δημοσιοποιήσει.

Ανάμεσα σε άλλα, χθες ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στον επικεφαλής του ελληνικού παρατηρητηρίου του London School of Economics, Κέβιν Φέδερστοουν, είπε και το εξής: «Αν οι δομές του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσαν σωστά δεν θα ήμουν αρχηγός»...