Αισιόδοξος ότι θα κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη χθεσινή του ομιλία στο LSE. Συγκεκριμένα, εκτίμησε ότι στις Ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερο κόμμα, ενώ παράλληλα άφησε αιχμή για τους δελφίνους του, λέγοντας ότι δεν εξελέγη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, για να είναι πρώτος στης δημοσκοπήσεις μόλις έναν μήνα μετά την εκλογή του. Παράλληλα, σε προβοκατόρικη ερώτηση από το κοινό, εάν στο σενάριο που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερος στις Ευρωεκλογές, αλλά χάσει από τη Νέα Δημοκρατία με πάνω από 20 μονάδες διαφορά, αν αυτό θα συνιστούσε λόγο παραίτησης, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε όχι.

Το τελευταίο ερώτημα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς όπως όλα δείχνουν, υπάρχει εξ αρχής σχέδιο να «εκκαθαριστεί» ο πρόεδρος του κόμματος, μετά τις Ευρωεκλογές. Όπως είναι πλέον ξεκάθαρο, οι «προεδρικοί» στήριξαν τον «αλεξιπτωτιστή» Στέφανο, μόνο και μόνο για να μην πάρει το κόμμα η Έφη Αχτσιόγλου. Καθώς ο σκοπός επετεύχθη, η καλύτερη ευκαιρία να περάσει το κόμμα στα χέρια που οι «προεδρικοί» επιθυμούν, είναι μια εκλογική συντριβή τον Ιούνιο. Κατά το ρεπορτάζ, ο Στέφανος Κασσελάκης και η ομάδα του το αντελήφθησαν και για αυτό τον λόγο προσπάθησε να τους προκαλέσει τώρα, αποστέλλοντας το ερωτηματολόγιο-δημοψήφισμα, το οποίο αφορά από το όνομα και λογότυπο του κόμματος, μέχρι και την ιδεολογική τοποθέτηση! Mission accomplished, Stefanos. Συνεπώς, πρόκειται να υπάρξει νέο «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», αυτή τη φορά με τους «προεδρικούς». Όμως σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται να είναι τόσο εύκολο, όσο με τους «υπονομευτές». Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον. 

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη

«Νομίζω ότι εύκολα μπορούμε να βγούμε δεύτεροι (σ.σ. στις Ευρωεκλογές), νομίζω ότι μπορούμε να εκπλήξουμε τη χώρα, πρέπει να εκτελέσω το σχέδιό μου. Δεν εκλέχτηκα για να είμαι πρώτος στις δημοσκοπήσεις, ένα μήνα μετά την εκλογή μου στην προεδρεία του κόμματος. Θα νικήσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα νικήσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επειδή θα δημιουργήσουμε μια νέα εναλλακτική απ' αυτούς. Είμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας». Σε ερώτηση από το κοινό, εάν στις Ευρωεκλογές η διαφορά με την Νέα Δημοκρατία είναι πάνω από 20 μονάδες, εάν αυτός θα ήταν λόγος παραίτησης για τον Στέφανο Κασσελάκη, εκείνος απάντησε μονολεκτικά, όχι. 

Δείτε το επίμαχο βίντεο