Όλο και περισσότερες είναι οι φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες βάζουν στοχοθεσία στον Στέφανο Κασσελάκη, αναφορικά με τις Ευρωεκλογές. Συγκεκριμένα, ο Πάνος Ρήγας, στέλεχος και μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Μάκη Προβατά και Σταυρούλα Χριστοφιλέα, δήλωσε ότι ο πήχης για τις Ευρωεκλογές είναι το 18%, προκειμένου να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ τους όρους, για να μπορεί να παίξει μέχρι τις εθνικές εκλογές. Μόνο που το 18% φαντάζει άπιαστο όνειρο, εδώ και πολύ καιρό.

Είναι αρκετοί μήνες τώρα που οι δημοσκοπήσεις βρίσκουν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ κάπου μεταξύ 11% και 13%, γεγονός που καθιστά την συγκεκριμένη στοχοθεσία, ικρίωμα, για τον Στέφανο Κασσελάκη, με τους συντρόφους του, να ετοιμάζουν τον κόμπο στο σχοινί. Για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να πιάσει τα ποσοστά του Αλέξη Τσίπρα -διότι περί αυτού πρόκειται- θα πρέπει τους επόμενους μήνες και μέχρι τον Ιούνιο, να έχει βγει από την εσωστρέφεια, να καταφέρει όχι απλά να μην κάνει κανένα λάθος, αλλά να κάνει ένα διαρκές σερί σωστών κινήσεων και ταυτόχρονα, να υποπέσουν σε καταστροφικά ατοπήματα το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και η Νέα Αριστερά. Δηλαδή, η συγκεκριμένη εξίσωση δεν «βγαίνει» με τίποτα. Καθίσταται λοιπόν σαφές το γεγονός ότι το ίδιο του το κόμμα, τον πάει για ξήλωμα τον Στέφανο Κασσελάκη, μετά την διαφαινόμενη βαριά ήττα του στις Ευρωεκλογές. Κι εφόσον ολοένα και περισσότερες φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ, θέτουν τον συγκεκριμένο στόχο στον Στέφανο Κασσελάκη, τόσο πιο φανερό είναι ότι έχουν αποφασίσει να «ξεμπερδεύουν» μαζί του, το ταχύτερο δυνατόν.

Η δήλωση του Πάνου Ρήγα

Μάκης Προβατάς: «Βοηθάει σε αυτό, η δήλωση του πρόεδρού σας χθες, στο LSE που είπε "και με 20 μονάδες στις Ευρωεκλογές, δεν φεύγω". Αυτό, πώς το κρίνετε;»

Πάνος Ρήγας: «Κύριε Προβατά, ακούστε με. Πάντα στις εκλογικές μάχες που δίνεις, βλέπεις και το αποτέλεσμα και εκτιμάς -απ' τον πρόεδρο μέχρι τα ηγετικά στελέχη- και πολιτικές πρακτικές. Άρα λοιπόν, είναι άκαιρη ώρα, εμείς δίνουμε τη μάχη για να είμαστε -»

Μάκης Προβατάς: «Υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση. Αυτή την απάντηση την κρίνετε - δηλαδή, ενόψει που σε τέσσερις μήνες έχουμε Ευρωεκλογές;»

Πάνος Ρήγας: «Θεωρώ άκαιρο να μπω εγώ σε αυτή τη συζήτηση, εγώ προσωπικά. Μιλάω ειλικρινά, θέλω να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη, μαζί με τον πρόεδρο, με τους καλύτερους δυνατούς τρόπους. Εγώ λέω λοιπόν, ότι πρέπει να είμαστε πάνω από 18%. Τι εννοώ, να μπορούμε να είμαστε πάνω από το αποτέλεσμα που είχαμε, για να έχεις τους όρους, ως αξιωματική αντιπολίτευση, να παίξεις μέχρι τις εκλογές. Θεωρώ ότι αυτή η μάχη πρέπει να κερδηθεί, είναι προς όφελος της ελληνική κοινωνίας και πρέπει να κάνουμε το παν όλοι μας».

Μάκης Προβατάς: «Επειδή ο κύριος Κασσελάκης έβαλε αυτό το όριο προς τα κάτω, το οποίο είπε ότι "ούτε αυτό θα με κάνει να φύγω". Εσείς δεν έχετε ένα όριο προς τα κάτω, που λέτε "εκεί, έχουμε θέμα";»

Πάνος Ρήγας: «Εγώ λέω ότι είναι απαραίτητο αυτό (σ.σ. το 18%), αν δεν συμβεί αυτό, δυσκολεύει - πρέπει όλοι να έχουμε μια αυτοκριτική εκείνη την ώρα και να δούμε τι έχουμε κάνει λάθος. Γιατί, αν θέλεις να έχεις καλές προϋποθέσεις για τις εθνικές εκλογές, πρέπει να έχεις ένα αποτέλεσμα που να ισχυροποιεί αυτό και να είναι φανερό ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση».