Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στο LSE (London Schools of Economics) και είπε μια αλήθεια και ένα ψέμα. Ή μάλλον μια αλήθεια και μια… δική του αλήθεια. Η αλήθεια είναι πως αν δεν ήταν έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γινόταν πρόεδρος και το ψέμα είναι ότι τον ψήφισαν 150.000 μέλη του κόμματος.

Είναι πραγματικότητα. Και φαίνεται να το αναγνωρίζει και ο ίδιος. Ίσως βέβαια να μην το λέει όπως ακριβώς το σκέφτεται. Εν τούτοις το αναφέρει. Ποιο; Μα ότι αν δεν ήταν έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε βγει πρόεδρος. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε:

«Η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε είναι, η δομή όπως είναι, αντανακλά αυτό που επιθυμούν πραγματικά τα μέλη; Δεν είμαι εγώ και τα μέλη εναντίον της δομής. Πρέπει να ακούσουμε τα μέλη, ας τους μιλήσουμε. Αν οι δομές λειτουργούσαν εγώ δεν ήμουν αρχηγός».

Ίσως μιλώντας για τις δομές αυτός να είναι ο λόγος για τον οποίο πρόσφατα σε μια συνάντηση φέρεται να υποστήριξε πως σε μια ανοιχτή διαδικασία θα μπορούσε να γίνει αρχηγός και του ΠΑΣΟΚ. Αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

Το ψέμα

Εντύπωση βέβαια προκαλεί ότι πήγε στο Λονδίνο και μιλώντας στο LSE επανέλαβε ένα ψέμα που έχει ξαναπεί. Μπορεί βέβαια να μην το θεωρεί ψέμα. Να πιστεύει πως τον ψήφισαν 150.000, όπως πίστευε για παράδειγμα και αυτό που αποκάλυψε ο Στέλιος Κούλουγλου. Ότι δηλαδή οι ευρωεκλογές έχουν δύο εκλογικούς γύρους.

Γι' αυτό βέβαια δεν φταίει ο ίδιος. Δεν του εξήγησε κανείς γιατί στις τελευταίες εθνικές εκλογές υπήρξαν δύο εκλογικές διαδικασίες, ούτε και ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι διαφορετικές. Τέλος πάντων.

Το θέμα είναι πάντως ότι τον Στέφανο Κασσελάκη δεν τον ψήφισαν 150.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τον ψήφισαν ούτε καν 100.000 μέλη. Για την ακρίβεια, τον ψήφισαν 74.285 μέλη από τα 134.420 που συμμετείχαν στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του επικεφαλής της Κουμουνδούρου.

Αυτές τις ψήφους έλαβε. 74.285 σύμφωνα με τα αποτελέσματα που το κόμμα του έδωσε στη δημοσιότητα. Καλό θα είναι να του το υπενθυμίσει κάποιος, γιατί με κάτι τέτοια και με αυτά που του λένε στον δρόμο και στις αδιαμεσολάβητες βόλτες του πιστεύει πως στις επόμενες εθνικές εκλογές θα βγει πρωθυπουργός. Εφόσον καταφέρει βέβαια να πάει πρώτα στις ευρωεκλογές ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ...