Ούτε μία ούτε δύο, αλλά έξι ολόκληρες ώρες κράτησε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία όμως ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης «γύρισε την πλάτη» στέλνοντας μια επιστολή μέσω της οποίας επιτέθηκε στα στελέχη του κόμματος. Από τα λίγα που κατάφεραν οι δημοσιογράφοι να μάθουν είναι μερικές σκόρπιες φράσεις. Είναι ενδεικτικό ότι στελέχη που στήριξαν τον νέο πρόεδρο ήταν κυριολεκτικά χολωμένα.

Γεροβασίλη: Η επιστολή Κασσελάκη επιστρέφεται
«Λυπάμαι που δεν είναι εδώ ο πρόεδρος, θα το μετέφερα ότι αυτή η επιστολή επιστρέφεται» φέρεται να είπε η Όλγα Γεροβασίλη με έντονη δυσαρέσκεια.

Πολάκης: Είμαι σε δύσκολη θέση απέναντί σας γιατί στήριξα τον Κασσελάκη
Ενώ ακόμη και ο μέχρι πρότινος ένθερμος υποστηρικτής Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης είπε απολογητικά στα μέλη του οργάνου οργάνου που ήταν παρόντα: «Είμαι σε δύσκολη θέση απέναντί σας γιατί τον στήριξα το καλοκαίρι».

Ραγκούσης: Ο Κασσελάκης και οι συνεργάτες του ευθύνονται για την κακή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, ο Γ. Ραγκούσης εξαπέλυσε πυρά κατά του Στ. Κασσελάκη, υπογραμμίζοντας τη συνεχή υποχώρηση της κοινωνικής και δημοσκοπικής επιρροής του κόμματος. Επέρριψε τις ευθύνες γι' αυτό στον ίδιο το Σ. Κασσελάκη και στους συνεργάτες του και εκτίμησε ότι «η πρωτοβουλία του Προέδρου ακύρωσε το συνέδριο των μελών και μαζί και την τελευταία ευκαιρία για ανασύνταξή μας ενόψει ευρωεκλογών».