Οι πληροφορίες για τα όσα ειπώθηκαν στην 6ωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να βλέπουν σιγά σιγά το φως της δημοσιότητας. Στο πλαίσιο αυτό και μια που αφορά στον Παύλο Πολάκη, ο οποίος φέρεται να είπε αναφορικά με τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «είμαι σε δύσκολη θέση απέναντί σας γιατί τον στήριξα το καλοκαίρι».

Εντάξει, οι σχέσεις του Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη δεν είναι και οι καλύτερες αυτήν την περίοδο. Τουλάχιστον αυτό λέγεται από την Κουμουνδούρου. Ειδικά μετά την αποχή του αψύ Κρητικού από την ψηφοφορία για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών –παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε υπογράψει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ– προκάλεσε νέα ένταση.

Εν τούτοις, ο Στέφανος Κασσελάκης απέφυγε –επιμελώς είναι η αλήθεια– να κάνει πράξη τα όσα είχε πει περί συνεπειών για όσους απέχουν από την ψηφοφορία. Παρά τα όσα ακούστηκαν από την Πέμπτη το βράδυ και μετά ακόμη και για διαγραφή του Παύλου Πολάκη, δεν υπήρξε κάποια κίνηση από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το να εμφανίζεται όμως ο Παύλος Πολάκης… μετανιωμένος και να δηλώνει ότι είναι σε «δύσκολη θέση» έναντι των υπολοίπων στελεχών-μελών της Πολιτικής Γραμματείας είναι κάτι που δεν θα περίμενε κανείς ν’ ακούσει από το στόμα του –εφόσον φυσικά ισχύουν οι σχετικές πληροφορίες– δεδομένου του χαρακτήρα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτή του κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παύλος Πολάκης από την ημέρα που ανακοινώθηκε η διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη είχε φροντίσει να «βάζει στη θέση του» κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούσε. Και αυτό συνέχισε και μετά. Με το πληκτρολόγιο ανά χείρας, δεν άφησε κανέναν στο απυρόβλητο. Σε σημείο που πρώην πλέον στελέχη του κόμματος, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου, ν' ανακαλυψουν την τοξικότητα των παρεμβάσεών του.

Ο μετανοών Πολάκης πάντως ίσως δείχνει και τις εξελίξεις…