Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «σοβαρές εξελίξεις» αν δεν αφορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ και την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα που εξακολουθεί ν’ αποκαλείται αξιωματική αντιπολίτευση και να δηλώνει κόμμα εξουσίας. Ποιες είναι αυτές; Μα οι έμμεσες απειλές μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και Παύλου Πολάκη.

Ο πρώτος από το Λονδίνο και τη συζήτηση στην οποία έλαβε μέρος σε εκδήλωση του London Schools of Economics, χωρίς να κατονομάσει τον Παύλο Πολάκη, άφησε να εννοηθεί ότι θα λάβει… μέτρα. Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τον τρόπο που θα χειριστεί τις αποχές και τις απουσίες στη Βουλή -κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών- είπε: «Θα κάνω τις ανακοινώσεις την κατάλληλη ώρα».

Αυτό παραπέμπει σε ανακοινώσεις που θα συνδέονται με την προειδοποίηση που είχε απευθύνει περί συνεπειών για όσους δεν ακολουθήσουν την κομματική γραμμή που προέβλεπε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου. Δεν το διευκρινίζει, αν και πλέον πληθαίνουν οι φωνές από το επιτελείο του που κάνουν λόγο ακόμη και για διαγραφή του «μέντορα» του προέδρου του κόμματος.

Την ίδια στιγμή όμως ο αψύς Κρητικός εμφανίζεται μετανιωμένος. Όχι γιατί δεν πήγε στη Βουλή να ψηφίσει αυτό που ήθελε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά διότι τον στήριξε για να γίνει πρόεδρος. Και είναι αλήθεια πως ο Παύλος Πολάκης έκανε τα πάντα για να εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης. Το γνωρίζουν καλύτερα τα στελέχη, νυν και πρώην, του κόμματος.

Όπως αναφέρουν όλες οι πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης το δήλωσε αυτό μέσα στην Πολιτική Γραμματεία κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας. Με τις ίδιες πληροφορίες να σημειώνουν πως ήταν σχεδόν συγκινημένος, ή καλύτερα καταρρακωμένος εξαιτίας υποτίθεται των εξελίξεων.

Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνεται μια ακόμη φορά ο πρώην -αλλά πανταχού παρών- πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας που από την αρχή είχε δηλώσει ότι «Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πλήξετε».