Μια ακόμη «βόμβα» έπεσε στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη φορά από τον Γιώργο Τσίπρα, ο οποίος ανοίγει θέμα αλλαγής ηγεσίας 48 περίπου ώρες πριν την προγραμματισμένη –προς το παρόν- έναρξη του συνεδρίου του κόμματος και 3,5 μήνες πριν τις εκλογές.

Ο ξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής, μιλώντας στο ραδιόφωνο parapolitika fm εμφανίσθηκε να θέτει θέμα ηγεσίας στο κόμμα με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις και τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη που εμφανίζεται να αδιαφορεί και για καταστατικές λειτουργίες.

Εκφράζοντας τη διαφωνία του για το ερωτηματολόγιο που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά διευκρινίζοντας πως αυτό είναι απλά ένα περιστατικό τόνισε την ανάγκη να ξαναγυρίσει στη θέση του προέδρου ο Αλέξης Τσίπρας για να επισημάνει ότι:

«Αν δεν υπάρξει συνεννόηση, να υπάρξει ένας άνθρωπος που θα συγκεντρώνει τη συναίνεση όλων μας, ομόφωνα, να προχωρήσουμε μέχρι τις ευρωεκλογές».

Βέβαια υποστήριξε πως μέχρι τις ευρωεκλογές καλό θα ήταν να μείνει ο Στέφανος Κασσελάκης και το θέμα να ανοίξει ίσως μετά. Θέση που και στις δύο περιπτώσεις δείχνει πως στον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει θέμα αλλαγής ηγεσίας.